Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
  
 

Purgatórium II. - Az igazi daráló 


0



szekondbesztlíg purgatórium Champo Mark29

Folytatódik a Championshipet bemutató sorozatunk. Az angol másodosztállyal való ismerkedés során ezúttal szó szerint belevágunk a dolgok közepébe, mert a tavalyi szezon 9-16. helyezett csapatai lesznek terítéken. Az igazi daráló. Ahol bárki legyőzheti a másikat, és le is győzi. Ahol folyton magad mögé kell nézned, mert a League One, azaz egy mély szakadék elől menekülők beléd akarnak kapaszkodni, hogy minimum magukkal rántsanak. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor ott van a legjobb nyolc, akik a fejeden taposnak, mert mindannyian a TOP 6 közelében akarnak maradni, életben tartva ezzel a reményt, hogy a Premier Leaguebe jussanak. Nehéz az élet a darálóban, pedig micsoda csapatok végeztek ott tavaly is. Hajtás után kiderül, hogy kik is ők.

Tovább

Tony, aki nem Montana és Henry, aki nem Thierry 


0



tony henry moyes martinez stones lukaku everton west ham rocknrolla

A címre pillantva fura lehet, hogy a nyitóképen mindannyiunk által imádott Dávid mesterének kékkel kihangsúlyozott deltái és Róbert barátunk denevérfeje éktelenkedik, hajtás után viszont minden lényegesebb információra is fény derül.

Tovább

Purgatórium I. - Welcome To The Jungle 


0



beharangozó szekondbesztlíg champo Mark29 purgatórium

Ahogyan beléptünk a nyár második felébe, szépen lassan elmúlt az EB-láz és újra a klubfutball került előtérbe. A csapatok elkezdték a felkészülést a következő szezonra és beindult az évről évre vadabb transzferbiznisz is. Augusztusban pedig rajtol a bajnokság és a korábban már elhullajtott információmorzsáknak megfelelően mi itt a Britannián is komoly újítással készülünk. Terveink szerint rendszeresen beszámolunk majd a taposómalomból, az angol foci poklának legmélyebb bugyraiból, ahol "rúgd és fuss" és a "long ball" még mindig divat, és ahol gyakran a szurkolói rigmusoknál is hangosabb a csontzene. Bizony ám, az English Football League Championship (populárisabb nevén a Sky Bet Championship, nekünk meg csak Champo) 2016/2017-es történéseiről indítunk állandó magazint, Purgatórium néven. Hajtás után a részletek.

Tovább

Közös Albion, E03 - Eb-special


0



angol foci fa kupa bemutatkozás chesterb costigan mc_deere rudeboy Lac definitely maybe newsee psychocska liverpool élménybeszámoló anfield Mark29 PREVIEW

Kisebb szünet után újra úgy éreztük, itt az ideje mikrofont ragadni, és az éterbe kiabálni a gondolatainkat. Elsősorban a frissiben mögöttünk hagyott Eb-vel foglalkoztunk, de az adás második részében nem tudtuk megállni, hogy ne okoskodjunk meg néhány friss igazolást, a Leicester bajnoki- és BL-esélyeit, Mourinho alakváltásának lehetőségeit, és arra is kerestük a választ, vajon melyik csapat lesz a következő Premier League-szezon Portugáliája. Ja, és persze a közvetítési jogokat övező herce-hurca sem maradhatott ki. Hajtás után podcast, szeressétek.

Tovább

Elkezdődött az őrület - Bolhapiac, első rész


0



bolhapiac átigazolások psychocska newsee Costigan stanleykubrick Mark29 Lac king_aranarth

Az EB miatt elcsúsztatott, tavaly már nagy sikert aratott átigazolásokat összegző sorozatunk, azaz a Bolhapiaci összesítő ezennel visszatér. Szokás szerint minden vasárnap várhatjátok mostantól augusztus végéig a transzferösszegzőket, melyben a hét legnagyobb dealjeit igyekszik összeszedni és értékelni szakértőgárdánk. Ki lesz az új Kanté és Mahrez? Ki ég le annyira, mint tavaly Memphis? Tovább után megtudod: itt az első rész az eddigi szignósokkal. Vigyázat, TLDR!

Tovább

„A foci iránti rajongásom olyan természetes, mint a levegővétel”


0



(angol foci interjú László Ágnes Svit-kona

Öt évvel ezelőtt indult útjára a Kislány, nagy foci blog, s talán akkor még maga László Ági sem gondolta volna, hogy mára ő lesz hazánk legismertebb labdarúgással foglalkozó női bloggere. Több mint kilencezres követőtáborral rendelkezik a Facebookon, ahol elmondása szerint, remek társaság gyűlt össze. Többek között én is onnan ismerem, és mivel mindig is kíváncsi voltam honnan ered nála ez a nagy futball-láz, úgy döntöttem utánajárok a kérdésnek, és megkérdezem őt magát. Szóba került a blogolás mellett, hogy mit gondolnak a környezetében élők a foci iránti szenvedélyéről, illetve - mivel Ági kedvenc csapata a Premier League-ben játszik - az elmúlt szezon és a bajnokság körüli események mellett sem mentünk el szó nélkül.

Tovább

Egy csók és más semmi


0



premier league bajnokok chelsea arsenal manchester united newsee

Akad, aki zsákszámra gyűjtve unásig nyerte őket, de vannak olyanok is, akiknek egy pályafutás is kevés volt az elhódításához. Nem másról, a Premier League trófeájáról van szó, ami a leicesteri csodának köszönhetően újabb 18 játékos esetében vált álomból valósággá az előző szezon végeztével. Csak Huth volt az, aki korábban is megtapasztalhatta, milyen érzés elhódítani (ráadásul kétszer!), valamennyi csapattársa zöldfülűnek számít ezen a téren. Morganékkal már 223 játékosra bővült annak a kommandónak a köre, akik a világ legjobb bajnokságának aranyérmét őrizhetik kitüntetett helyen a vitrinjükben, a sok első bálozó kapcsán pedig most csokorba szedtünk nektek egy csapatnyi egyszeres bajnokot, akik talán nem arról híresek, hogy tagjai a kiváltságos listának.

Tovább

Európa bajnokságról a PL-be III.


0



king aranarth euro 2008 euro 2012 giroud deco nasri lloris cazorla

Minden világ- és Európa-bajnokságon berobban a köztudatba és a futball szűk elitjébe néhány fiatal tehetség, feltűnik néhány addig ismeretlen meglepetésember, akire a szakmai elismerésen és a médiafelhajtáson túl egy zsíros szerződés is vár. Minden tornán ott vannak a klubvezetők és managerek, akiknek megragad a szeme a korábban szürke eminenciásként elkönyvelt játékosokon és akik fantáziát látnak egy átlagos balbekkben vagy kiegészítő emberben. Bátran kijelenthető, hogy ez a 2016-os Eb után sem lesz másként és számos futballista fog a PL-be igazolni.

Ismerve a bajnokság légkörét, a játék tempóját és a fizikai terhelést, minden egyes "külső" igazolás fokozott kockázatot rejt magában. Így volt ez a PL hajnalán és így van ez most is. De vajon kik voltak az "újoncok" és hogyan sikerültek ezek az igazolások?

Nem találgatásokba bocsátkozunk a nyári tornán felbukkanó új sztárokról, hanem áttekintést adunk arról, hogy a PL megalakulása óta ki került a besztlígbe az Európa-bajnokságokat követően és ott milyen karriert futott be, megemlítve egy-egy megkerülhetetlen, angol bajnokságon belüli játékosmozgást is.

Tovább

Britannia

Fociblog a hideg, esős szerda esték hazájából, ahol még Messi sem mehetne biztosra. Szurkolóktól szurkolóknak, elsőkézből, szenvedéllyel.


Facebook

Twitter

Who are ya?

Weather

Table

Injuries

Pulis Button

Nyomd meg ha Pulis-Magic van!

Quality Papers