Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
  
 

Célegyenesben a pokoljárás


0



purgatórium champo Mark29 angol foci angol futball Championship Leeds United Wigan Athletic Aston Villa Norwich City

Lassan vége. Bő egy hónap múlva befejeződik a Championship 2016/2017-es szezonjának alapszakasza. A hosszú, kegyetlen darálás után már látszik a cél, a fény az alagút végén. Vagy éppen, hogy eljött a lemondás, a beletörődés ideje? Kinek mi az aktualitás. Továbbra is három csapat vív igazán komoly harcot az automatikus Premier League-tagságot jelentő első két helyért, de papíron még akár a 4-5. helyen tanyázók is odaérhetnek, hogy még jobban bekavarjanak a favoritoknak. Nyolc fordulóval a vége előtt vagyunk, szóval még nagy meglepetések és kisebb csodák is bekövetkezhetnek. Az idény utolsó előtti Purgatórium-rovatában a feljutásra hajtók és a kiesőjelöltek mellett szó lesz a szezon Top3 negatív meglepetéséről is, de csak a tovább után.

Tovább

Mondd meg Zlatannak, hogy baszódjon meg!


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship

Mino Raiolát mindenki utálja. Pénzéhes, felszínes aranyásónak tűnik nem csak az első, de a tizenhetedik ránézésre is, ráadásul ezt az imázsát csak erősíti, hogy olyan agysebészeket képvisel a nyilvánosság előtt, mint a saját házát petárdával felgyújtó Mario Balotelli, vagy az a Paul Pogba, akinek százmilliós vételára óta a legnagyobb teljesítménye, hogy saját emojit kapott a Twitteren. A felszín azonban már csak olyan, hogy szükségszerűen eltakarja a lényeget: valójában Mino Raiola is több annál a kültelki suttyónál, aminek mutatja magát.

Tovább

A fék neve: WENGER


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship

Nincs elég pénz. Wenger nem igazol. Hiányzik egy csatár. Egy középhátvéd. Egy minőségi középpályás.

Kifogások, amelyekkel szakértők, játékosok, edzők és véleményformáló szurkolók évek óta magyarázzák, miért képtelen továbbra is átlépni saját árnyékát az Arsenal. Most, hogy ismét nagyon úgy fest, a londoni klub kiszállt a Premier League megnyeréséért folytatott harcból és újfent kibucskázott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből is, érdemes lehet utánanézni, hogy az unalomig mantrázott közhelyhegyek helyett mik a sikertelenség valódi okai.

Tovább

 Így lett világhírű színész az angol foci vasökléből  - I. rész


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship

Vincent Peter Jones, napjaink egyik keresett karakterszínésze alig néhány napja ünnepelte 52. születésnapját. Sokaknak ő "csak" Nagy Chris vagy Golyófogú Tony, mi azonban pontosan tudjuk, hogy színészi pályafutása előtt sikeres, de még inkább megosztó labdarúgó-karriert tudhatott magáénak. Lapozás után megmerítkezünk az angol futball modern hőskorában, hogy bemutassuk nektek azt a játékost, aki egyszerre vált legendává és rettegett vasököllé a Premier League születésével párhuzamosan.

Tovább

Death Metal hörög a Beatles városában - preview, day 23


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship preview Mark29 stanleykubrick king_aranarth

Az előző forduló beharangozó posztja után adná magát, hogy ezúttal is feltegyük az aktuális kérdést: Jürgen kiszáll? A Liverpool - és vele együtt a Klopp féle "heavy metal futball" - mindenesetre az utóbbi hetekben komoly hanyatlásnak indult. A ritmusos zúzást szenvedő halálhörgés váltotta fel. Az elmúlt időszakban a papíron könnyebb ellenfelekkel sem bírtak, most pedig komoly rangadó vár a Vörösökre. Lesz még persze érdekesség bőven, hiszen kedden és szerdán este teljes fordulót rendeznek a Premier Leagueben. Hajtás után ezeket a hétközi összecsapásokat vesszük górcső alá - avagy megmutatjuk, mire mennek egymással az FA-kupában elég vegyes eredményeket elérő csapatok a hideg, esős estéken.

Tovább

Náciból lett legenda a City történetének legjobbja


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship trautmann manchester city legenda fa cup 1956

A nők csak a nagy farkakat szeretik, a kis mellek nem lehetnek szexik, a Jägermeistertől nem lehet berúgni, a Beatles jobb, mint a Rolling Stones - napokig tudnánk sorolni az ahhoz hasonló tévhiteket, miszerint a Manchester City csapatának egyetlen legendája sincs. Hajtás után cáfolunk, és bemutatjuk az embert, aki alig néhány évvel a második világháború borzalmai után egykori Wehrmacht-katonaként lett legendává a Csatornán túl.

Tovább

Megtorpan az Arsenal - preview, Day 16


0




angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship preview besztlíg stanleykubrick Mark29 chelsea

Ahogyan az előző beharangozónkban is írtuk, a Premier League csapatok nem sokat pihennek decemberben. Ennek ékes bizonyítéka ez a mostani hétközi forduló is, amelyben ha klasszikus értelemben vett rangadó nem is lesz, de minden párosítás kapcsán várunk valami érdekeset, izgalmasat. És igen, elhisszük végre, hogy nyerhet meccset a Chelsea is. Minden további a hajtás után olvasható.

Tovább

Közös Albion, E05 - A francia kapcsolat


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship

Jó ideje pihentetjük már podcastunkat, a visszatérés öröme azonban nem jár egyedül: a projekt ugyanis szintet lépett, és nem pusztán megnyerte állandő házigazdának blogunk Ágyús mindenesét, Peetet, hanem ezentúl rendszeresen egy ismert-kedvelt "sztárvendéggel" jelentkezik majd. Ehavi adásunkban Sztancsik Tamást, a Telesport és a TV2 korábbi munkatársát, az MLSZ egykori sajtófőnökét, nem mellesleg hatalmas Arsenal-drukkert kértük fel a közreműködésre, arra pedig, hogy ne boruljon el egész Londonig a műsor egyensúlya, mc_deere ügyelt. Hajtás után Bilic kálváriájáról, az Arsenal esélyeiről, Karius vesszőfutásáról, és még sok minden másról, hosszabban. Hallgassátok, szeressétek!

Tovább

Kezdődik a flúgos futam - preview, Day 15


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship preview stanleykubrick Mark29

Ismét hétvége, ismét Premier League, szoktuk mondani, de a kitétel decemberben már nem állja meg a helyét - hogy miért, azt nálatok jobban kevesen tudják ebben az országban. Miközben Európa legtöbb bajnokságában viharos gyorsasággal közeleg a bajnoki szünet, Angliában csak még inkább rákapcsolnak a csapatok, és az előttünk álló hónapban valósággal telenyomják az arcunkat minőségi focival. 10., 11., 13., 14., 17., 18., 19., 26., 27., 28., 30., 31 - ezek még véletlenül sem a KENÓ-számok, hanem december azon napjai, amikor meccseket rendeznek a #besztlígben. Aztán, ha a szilveszteri meccsnézés és buli után megvolt a malacsült és a lencsefőzelék, akkor január 2-án, 3-án és 4-én ismét pályára lépnek kedvenceink.

Ennyire azonban kár előre szaladni, mert a mostani forduló is épp elég érdekességet tartogat. Kimászik-e a gödörből a Spurs ellen José? Megszakítja-e Conte nyerő szériáját Pulis? Mire megy a bajnoki címvédő ellen a trónkövetelő Guardiola? Hajtás után szokás szerint mindenre, és annál többre is választ adunk.

Tovább

Legenda lett, pedig senki nem szerette


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship barry 600 premierleague liverpool benitez manchester city everton aston villa rocknrolla

Gareth Barry a jellegtelen angol középpályás prototípusa. Nem passzol kiemelkedően jól, nem tud cselezni, egy bizonyos szinten túl a játék olvasásában sem jeleskedik. Nem szerel annyit, mint Kanté, nem nyer tucatszámmal fejppárbajokat, erős, de nem agresszív, szedi a lapokat, de négy deci rum után, távolról hunyorítva sem kevernéd össze a fénykorában daraboló Roy Keane-nel. Észrevehetetlen, szürke, egy nagy gépezet kicserélhető fogaskereke. És mégis, immáron több mint hatszáz meccs áll a neve mellett a világ legkeményebb ligájában. Hogyan csinálta?

Tovább
«
12

Britannia

Fociblog a hideg, esős szerda esték hazájából, ahol még Messi sem mehetne biztosra. Szurkolóktól szurkolóknak, elsőkézből, szenvedéllyel.


Facebook

Twitter

Who are ya?

Weather

Table

Injuries

Pulis Button

Nyomd meg ha Pulis-Magic van!

Quality Papers