Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
  
 

Arrivederci, Don Claudio! -  preview, day 26


0



besztlíg stanleykubrick king_aranarth Mark29 preview ranieri leicester angol foci angol futball

Ugyan kevesebb mérkőzéssel, mint a megszokott, de a hétvégén végre visszatér a Premier League. A Chelsea ideiglenesen tovább növelheti az előnyét, mert a Ligakupa döntője kapcsán - ugyan nem az érintettségük miatt - az Arsenal és a Manchester City is pihenőt kapott a hétvégére. Folytatódik a harc a BL-helyekért és a bennmaradásért, továbbá a középcsapatok is tovább cséplik egymást, hogy a tévés pénzekből minél több kerüljön a kasszába.

A hét legfontosabb híre csütörtök este érkezett. A bajnoki címvédő Leicester City menesztette Claudio Ranierit. 2015 őszén körberöhögték volna azt, aki a Rókák bajnoki címéről akár csak hangosan gondolkodik, egy év múlva viszont azt, aki szerint a márciust már nem a rutinos olasz mesterrel kezdi meg a Leicester City. Történelmet írt, mégis méltatlanul távozott. Kérdés, hogy tényleg miatta volt ez a csúfos bajnoki szereplés? Hétfő este kiderül. Hajtás után a csonka hét programja.

Tovább

Így nyerhet angol bajnokságot egy lesajnált kiscsapat - II. rész


0



leicester elemzés pass&move ranieri adatok

Ipari famegmunkálók, akiknek véletlenül kijött a lépés, a nagyok csődjének köszönhetően képbe került újgazdag kiscsapat, a bírók által szemenszedett csalással megtolt tündérmese. Esetleg a jövő csapatépítésének példás útja, Disney-filmre kívánkozó csoda, klasszis edzővel és néhány finomra csiszolt gyémánthoz hasonlítható játékossal megspékelve. A Leicester City megítélésében nincsen középút: vagy szívből rühelli őket az ember - ez a ritkább -, vagy fenntartások nélkül megadja magát a könnycsatornáira nehezedő nyomásnak, és gyermekkori rajongásának minden szövetével a csapatra aggatja szerelmes érzéseit. Hajtás után nem igazságot tenni próbálunk, hanem megvilágítunk néhány olyan tényt, amely talán kevésbé vált ismertté a XXI. század eddigi legnagyobb sportcsodája kapcsán. II. rész, taktika.

Tovább

Így jósoltunk mi - preview, Day 38


0



preview jóslat leicester arsenal manchester united

Még van hátra egy kósza forduló, de lényegében véget ért a 2015/2016-os Premier League-szezon. Tudjuk, ki lett a bajnok, tudjuk, kik folytatják jövőre a Championship húsdarálójában, és jó eséllyel a nemzetközi kupaszereplők kiléte is bizonyos, így a pulzusszámunk maximum azon a ponton emelkedhet meg kissé, amikor eldől, vajon emberemlékezet óta először elmarad-e a St. Totteringham Day megünneplése az Andrássy úton. Hajtás után így aztán rendhagyó preview-t tárunk elétek: hamut szórunk a fejünkre, megszaggatjuk ruháinkat, és elismerjük, mi sem értünk jobban ehhez a gyönyörű játékhoz, mint Bognár György és Puhl Sándor szerelemgyereke.

Tovább

Merjük kimondani: a Leicester a bajnokság legnagyobb esélyese - Review, Day 29


0



angol foci mc_deere Mark29 review stanleykubrick rocknrolla leicester piros lap NLD derby ranieri west ham newcastle

A londoni derbi igazi nyertese a Leicester lett, ez a mögöttünk hagyott kör első és legfontosabb következtetése. Na meg az, hogy innentől már tényleg Ranieri bandájának áll a zászló a bajnokságban, nincs mellébeszélés, se kifogás. Kilenc meccs van hátra, öt pont az előny a Spursszel szemben, tündérmese ide vagy oda, ez olyan komoly fór, amit tényleg csak elbalfaszoskodni lehet. Hajtás után erről, és hat másik dologról értekezünk a hétvégi PL-forduló kapcsán.

Tovább

Ennyit ér a Leicester... - review, Day 25


0



review leicester manchester united arsenal menchester city ranieri magic

Vak bírók, óriási feltámadásról lemaradó liverpooli drukkerek, és öt fával megúszó éllovas - ezek jutnak elsőként eszünkbe a Premier League 25. fordulójáról. Meg persze egy bűngyenge nosztaligarangadó (kösz a kifejezést, digisek), ahol össze-vissza szaladgáló játékosok, és határtalanul naiv edzők jelezték az angol bajnokság korhadó fájának várható dőlési szögét. Hajtás után erről és minden másról, a szokott, de a korábbiaknál ezúttal velősebb formában.

Tovább

Britannia

Fociblog a hideg, esős szerda esték hazájából, ahol még Messi sem mehetne biztosra. Szurkolóktól szurkolóknak, elsőkézből, szenvedéllyel.


Facebook

Twitter

Who are ya?

Weather

Table

Injuries

Pulis Button

Nyomd meg ha Pulis-Magic van!

Quality Papers