Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
  
 

Nézünk, mint a moziban - preview, day 30


0



besztlíg stanleykubrick king_aranarth Mark29 preview grund

A válogatott szünetben az a legjobb, amikor vége van. Két hét kihagyás után visszatér a Premier League, méghozzá rögtön a hét mérkőzésével, a Mersey-parti derbivel. A Liverpool és az Everton csatája amúgy is kiélezett városi rangadó, de ezúttal a presztízs mellett a bajnoki helyezések miatt is fontos a kimenetel mindkét klubnak. A Championship küzdelmeivel fenyegetett, azaz jelenleg a "vonal" alatt helyezkedő csapatok eközben mindhárman kvázi utolsó esélyként tekinthetnek a hétvégi meccsükre. Papíron verhető ellenfelet kaptak, és aki meg akar menekülni, annak ezek tényleg az utolsó utáni pillanatok.

Tovább

Bajnoki cím helyett - preview, day 29


0



besztlíg preview stanleykubrick king_aranarth Mark29 angol futball angol foci premier leagueAnnak, hogy a Chelsea ebben a szezonban letarolja a mezőnyt az a hátulütője, hogy a nélkülük zajló rangadóknak van valamiféle csalódott, picit kiábrándult hangulata. Persze csak a kezdő sípszóig. Utána már beindul a varázslat, az ami miatt nekünk ez a #besztlíg. Viszont ahogyan az aktuális fordulók előtt a programot vizslatjuk, nem tudunk elvonatkoztatni attól a tízpontos előnytől, aminek birtokában Antonio Conte csapata jelen pillanatban utolérhetetlennek tűnik. Ezen a hétvégén például a Liverpool vendégjátéka az Etihadban az abszolút főmeccs, de ahelyett, hogy ez a bajnoki címet döntően befolyásoló összecsapás lenne, igazából "csak" a dobogón elfoglalható maradék két helyről szól majd. Ettől függetlenül persze azt a megszokott minőséget várjuk vasárnap, amire Jürgen Klopp és Pep Guardiola neve a garancia, de igazán kiélezett thrillert akkor láthatnánk, ha a Chelsea botlana szombat délután. Hogy szerintünk ez előfodulhat-e, illetve, hogy mit várunk a huszonkilencedik fordulótól, az a hajtás után kiderül.

Tovább

Csonka, pici forduló - preview, day 28


0



besztlíg fa cup preview stanleykubrick king_aranarth Mark29 angol foci angol futball FA-kupa premier league

Nem kell megijedni, nem mossuk össze a Ding-ding-dong című "slágert" a Premier League aktuális mérkőzéseivel, főleg hogy már Claudio Ranieri idevágó sajtótájékoztatója is csak egy vicces sztori a múltból, amit majd a Leicester-szurkolók mesélhetnek az unokáiknak. A fura cím az előttünk álló fordulónak szól, amelyben összesen négy bajnoki mérkőzést tudnak megrendezni az eredeti kiírásnak megfelelően. A tömeges halasztás oka az FA-kupa, ahol a negyeddöntő nyolc csapatából hat együttes elsőosztályú. Ők is pályára lépnek a hétvégén, úgyhogy amiatt nem kell aggódni, hogy nem láthatunk megfelelő mennyiségű angol focit. Premier League és FA-kupa napok jönnek tehát, mi pedig a hajtás után mindkét sorozat aktuális meccseit átfutjuk. A két kupát egyszerre megmutató nyitókép keresése közben erre a gyöngyszemre esett a választásunk, így kedveskedve a héten komoly traumán átesett Arsenal-szurkoló olvasóinknak.

Tovább

Rangadó, "mindig jövőre" jeligére - preview, day 27


0



besztlíg preview stanleykubrick king_aranarth Mark29 angol foci angol futball beharangozó

A Premier League huszonhetedik fordulójában megint lesz minden, ami miatt az angol bajnokságot szeretjük. A Chelsea ugyan tíz ponttal vezeti a tabellát, - és ezúttal nem is közvetlen riválissal csapnak össze - de Antonio Conte tanítványai azért nem dőlhetnek hátra. A játéknap zárómeccsén ugyanis egy jó kis londoni rangadón kell helytállniuk a kiszámíthatatlan West Ham United ellen. A listavezető mögötti öt csapat között pedig mindössze öt pont van, így aztán vasárnap estére szépen átalakulhat az üldözők sorrendje. A hátsó szekcióban is tovább folytatódik a harc a túlélésért, elég vegyes kilátásokkal. A hét mérkőzését Liverpoolban rendezik majd, ahol a hazaiak az Arsenal skalpjára, és negyedik helyére hajtanak. Az őszi meccs hét gólt és Pool-győzelmet hozott, annyit elárulunk, hogy most sem egy unalmas 0-0-át várunk. Kattintás után a részletek.

Tovább

Arrivederci, Don Claudio! -  preview, day 26


0



besztlíg stanleykubrick king_aranarth Mark29 preview ranieri leicester angol foci angol futball

Ugyan kevesebb mérkőzéssel, mint a megszokott, de a hétvégén végre visszatér a Premier League. A Chelsea ideiglenesen tovább növelheti az előnyét, mert a Ligakupa döntője kapcsán - ugyan nem az érintettségük miatt - az Arsenal és a Manchester City is pihenőt kapott a hétvégére. Folytatódik a harc a BL-helyekért és a bennmaradásért, továbbá a középcsapatok is tovább cséplik egymást, hogy a tévés pénzekből minél több kerüljön a kasszába.

A hét legfontosabb híre csütörtök este érkezett. A bajnoki címvédő Leicester City menesztette Claudio Ranierit. 2015 őszén körberöhögték volna azt, aki a Rókák bajnoki címéről akár csak hangosan gondolkodik, egy év múlva viszont azt, aki szerint a márciust már nem a rutinos olasz mesterrel kezdi meg a Leicester City. Történelmet írt, mégis méltatlanul távozott. Kérdés, hogy tényleg miatta volt ez a csúfos bajnoki szereplés? Hétfő este kiderül. Hajtás után a csonka hét programja.

Tovább

Kiesési körhinta - preview, day 25


0



besztlíg preview stanleykubrick king_aranarth Mark29

A Premier League 25. fordulója ismételten bővelkedik majd fontos meccsekben, de klasszikus értelemben vett rangadót csak egyet rendeznek. A Tottenham liverpooli vendégjátéka a reményről szól. A hazaiak a BL indulásban reménykednek, a vendégek pedig versenyben szeretnének maradni a bajnoki címért. Ráadásul Kloppék esetleges újabb bakijával még a Manchester United is elmozdulhat a hatodik heylről. Komolyabb izgalmakat mégis a tabella hátsó részében elhelyezkedő csapatoknak hozhat a hétvége. A 15. és a 20. helyezett között ugyanis összesen kettő pont a különbség. Úgy gondoljuk, hogy nem is kell tovább fejtegetni, hogy ennek a hat csapatnak mennyire fontos lenne pontokat szerezni az előttünk álló fordulóban. Illetve, dehogynem kell fejtegetni, hajtás után meg is tesszük.

Tovább

London, baby! - preview, day 24


0



preview Mark29 stanleykubrick king_aranarth besztlíg londonbaby starwars

A huszonnegyedik forduló előtt a főváros uralja a Premier League mezőnyét. A tabella első három helyén egyaránt londoni klub áll, és a hét meccse is természetesen a Chelsea - Arsenal lesz. Az elmúlt időszakban zajló "kiszállós" játékban Señor Pep és Herr Jürgen után ezúttal Monsieur Arséne bajnoki esélyeit csökkentheti minimálisra a Chelsea. Az azért óvatosságra intheti Antonio Conte fiait, hogy ősszel olyan simán kaptak ki 3-0-ra az Emiratesben, hogy fifában a játék már felajánlotta volna az eggyel magasabb nehézségi szintet. A górcsövet az előbb véletlenül levertük, ezért ripityára tört, az üveggömb meg begurult az ágy alá, de ettől még megvan a véleményünk az előttünk álló forduló programjáról. Liverpool hervadozik, Manchester csak kullog, jelenleg a jelszó egyértelműen: "London, baby!" Na, de hogyan jön ide a Star Wars? Erről és minden másról bővebben a hajtás után.

Tovább

Death Metal hörög a Beatles városában - preview, day 23


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship preview Mark29 stanleykubrick king_aranarth

Az előző forduló beharangozó posztja után adná magát, hogy ezúttal is feltegyük az aktuális kérdést: Jürgen kiszáll? A Liverpool - és vele együtt a Klopp féle "heavy metal futball" - mindenesetre az utóbbi hetekben komoly hanyatlásnak indult. A ritmusos zúzást szenvedő halálhörgés váltotta fel. Az elmúlt időszakban a papíron könnyebb ellenfelekkel sem bírtak, most pedig komoly rangadó vár a Vörösökre. Lesz még persze érdekesség bőven, hiszen kedden és szerdán este teljes fordulót rendeznek a Premier Leagueben. Hajtás után ezeket a hétközi összecsapásokat vesszük górcső alá - avagy megmutatjuk, mire mennek egymással az FA-kupában elég vegyes eredményeket elérő csapatok a hideg, esős estéken.

Tovább

Pep kiszáll - preview, day 22


0



besztlíg king_aranarth stanleykubrick Mark29 preview Manchester City Tottenham Hotspur Pochettino Guardiola

A hétvége legérdekesebb mérkőzésének egyértelműen a Tottenham manchesteri vendégjátéka ígérkezik. Amennyiben Guardiola City-je nem tud nyerni a Spurs ellenében, a Top 4-től is messzire kerülhetnek, a bajnoki címről pedig akár végleg le is mondhatnak. Persze sok van még hátra, de hazai pályán egy ilyen fontos rangadót hozniuk kell. Amennyiben viszont nyerni tudnak, akkor Antonio Conte és a Chelsea malmára hajtják a vizet, hiszen a listavezető így tovább növelheti az előnyét. Kombináltunk mi is a hétvégével kapcsolatban, a hajtás után erről olvashattok.

Tovább

Bajnokok csatája - preview, day 21


0



besztlíg king_aranarth stanleykubrick Mark29 preview Manchester United Liverpool bajnokok csatája

A Premier League 21. fordulójában összecsapnak a bajnokok. A tavalyi és az idei a tavalyelőtti csatája mellett megmérkőzik a serlegek gyűjtésében leginkább jeleskedő két klub is. Kiesési rangadóval ezúttal nem szolgálhatunk, de csemegék azért lesznek bőven. Hajtás után a hétvége tíz mérkőzésének beharangozója.

Tovább

Britannia

Fociblog a hideg, esős szerda esték hazájából, ahol még Messi sem mehetne biztosra. Szurkolóktól szurkolóknak, elsőkézből, szenvedéllyel.


Facebook

Twitter

Who are ya?

Weather

Table

Injuries

Pulis Button

Nyomd meg ha Pulis-Magic van!

Quality Papers