Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
  
 

Arséne Wenger: Pro, vagy kontra?


0



Egyre erősebbek azok a szurkolói hangok, amelyek szerint az Arsenalnak jót tenne egy kis vérfrissítés edzőposzton. Komoly szinten ez sosem merült fel igazából, de mégis eléggé megosztja az embereket a szurkolói kommentektől a falusi angol kis pubokon át, egészen a Britannia-blogig.

Wenger megítélésekor a Pro álláspontot az Arsenal-fanok képviselik, ami érthető is, hiszen többségük csak a francia regnálása óta/alatt drukkol a csapatnak. A más csapatnak szurkolók jellemzően a francia leváltásának pártján vannak, hiszen a kibicnek semmi sem drága. Próbálok tárgyilagos lenni, és három-három érvet hozok fel mindkét oldal javára.

Tovább

Orvosokkal táncoló - review, Day 2


0



A bambulásba torkolló első fordulót kifejezetten pattogós második követte Angliában, és ezt az sem homályosítja el, hogy a United megint enegrgiatakarékos üzemmódban húzta be a három pontot a nyitómeccsen. A Spurs szpörszözött, az Arsenal viszont nyert, a hét nagy sztorija azonban így is a tabellán a Leicesterre tapadó Manchester City-é volt, ők ugyanis a regnáló bajnoknak osztottak le egy istenes parasztlengőt. Hajtás után a hét meccsével, statjával, emberével és képével támadunk - ezeket a rovatokat egyébként érdemes lesz megszokni, ugyanis az egész szezonban hasonló mederben igyekszünk majd terelgetni az összefoglalókat.

Tovább

Bolhapiaci összesítő vol. 6


0



Nem káprázat, ezúttal hétfőn jelentkezünk a múlt heti jövés-menések összesítésével. Mint ahogy eddig, most is az érkezők domináltak, hiszen 5 játékos is más országból érkezett a ködös Albionba. Lássuk, kik voltak ők.

Tovább

José és én


0



José Mourinho egy szégyenfolt a labdarúgás legendás menedzsereinek palettáján. Tipikus főgonosz, akinek minden apró megmozdulását zabálja a média, akit minden reklamálása után együtt szidhat vagy röhöghet ki ellenfél- és/vagy semleges szurkoló, plusz, imádják a mémgyárosok. Egy edző, akit még a saját - jelenlegi és volt - csapatainak szurkolói is utálnak. Vagy mégsem? Egy chelsea-s vallomása következik arról az ambivalens viszonyról, ami a portugálhoz köti.

Tovább

Mert a bajnokságot a védelmek nyerik


0



Szól a híres közhely, ami főleg az amerikai futballban népszerű. A labdarúgásban jellemzően 3, 4 vagy 5 ember alkotja a védőegységet amerikai testvérének 11 embere helyett, még sincs akkora különbség, mint ahogy azt elsőre gondolnánk! Példának okáért ott van a klasszikus busz taktika, vagy a Guardiola-féle letámadós foci. Mindkét esetben 11 ember védekezik, a leshatárok és a védekezés felfogása (letámadás vs. pozíciók megtartása) különböznek csupán. Vasárnap délután ennek a két filozófiának képviselője találkozik, de akadnak köztük közös pontok is. A forduló beharangozója következik.

Tovább

Alan Shearer 45!


0



Ma ünnepli a 45. születésnapját Alan Shearer, a Premier League örökös gólkirálya, az angol válogatott történetének hatodik legeredményesebb játékosa. 18 évesen a Southamptonban mutatta meg magát először Angliának, de igazán a Blackburn bajnok és kétszeres gólkirály játékosaként robbant be a köztudatba, hogy aztán Newcastle-ben legyen belőle szülővárosa és egy egész bajnokság legendája.

Alan Shearer newcastle születésnap tribute Mark29 Blackburn Southampton

A manapság már a BBC állandó szakkommentátoraként tevékenykedő egykori csatár pályafutása kapcsán többször felmerült a futballt szeretőkben, hogy mennyivel többre vihette volna, (többre vihette volna?) ha egy TOP csapatban tölti játékos karrierje legjobb éveit, ő azonban a visszavonulása óta eltelt kilenc évben többször is elmondta, hogy bármilyen hiányérzet is van benne, azt bőven kárpótolják a szép pillanatok. Tribute.

Tovább

Az ajándék ló és a foga - review, Day 1


0



A Chelsea csak megbotlott, az Arsenal viszont mindjárt el is taknyolt a PL nyitófordulójában, amire - egy jófajta népsportos fordulattal élve - igen jelentősen rányomta a bélyegét a nagy meleg, és a meglehetősen, khm, idény elejinek mondható forma. Beszédtéma ettől függetlenül is akadt bőséggel, és amúgy is, tökéletesen ismerjük az ajándék ló rágószerveiről szóló mondást, úgyhogy szájhúzogatás helyett hajtás után inkább belevetjük magunkat a tutiba. A hét meccse, a forduló statja és képe, avagy jön minden, ami szem-szájnak ingere.

Tovább

Damned if you do, damned if you don't


0



Egy Premier League-ben szereplő, BL-ben is induló csapat 8 millió fontért manapság fiatalokon kívül csak töltelékembereket igazol, és ha még egy mellékes rendszerbeli hiányosságot is pótol ezzel (név szerint: hazai nevelésű játékosok számának a korrigálása), akkor tényleg felesleges az egésszel foglalkozni. Alapjáraton tehát kijelenthető, a kutyát nem érdekelné Fabian Delph nyári átigazolása...

Tovább

Bolhapiaci összesítő vol. 5.


0



Megint eltelt egy hét, azaz ismét ideje áttekinteni az átigazolási piacon történt eseményeket. Rendhagyó módon, most nekem jutott ez a feladat, igyekszem jól helyettesíteni ChesterB kollégát.

Valószínűleg a sorozatunk legdurvább része majd az átigazolási időszak utolsó pár napjáról készült írás lesz, és bár az elmúlt napokban főleg a bajnoki rajt foglalkoztatott mindenkit, azért ezen a héten is volt mozgolódás.

Tovább

„I have struck up a relationship with him on and off the field”


0



Mondta John Terry a Chelsea hivatalos honlapján védőpartneréről, Gary Cahillről. És nem is hazudott, egy jó védőpáros titka az összeszokottságban, az egymás erősségeire való építésben, és egymás hátrányainak kiegészítésében rejlik. Szombaton egy olyan rangadóval kezdődik a szezon, ahol mindkét csapat egy új védőpárosban gondolkodott, vagy gondolkodik. Ha esetleg, ne adj isten, eddig nem tűnt volna fel, már csak egyet kell aludni, és KEZDŐDIK A SZEZON! Beharangozó a tovább után.

Tovább

Britannia

Fociblog a hideg, esős szerda esték hazájából, ahol még Messi sem mehetne biztosra. Szurkolóktól szurkolóknak, elsőkézből, szenvedéllyel.


Facebook

Twitter

Who are ya?

Weather

Table

Injuries

Pulis Button

Nyomd meg ha Pulis-Magic van!

Quality Papers