Megint eltelt egy hét, azaz ismét ideje áttekinteni az átigazolási piacon történt eseményeket. Rendhagyó módon, most nekem jutott ez a feladat, igyekszem jól helyettesíteni ChesterB kollégát.

Valószínűleg a sorozatunk legdurvább része majd az átigazolási időszak utolsó pár napjáról készült írás lesz, és bár az elmúlt napokban főleg a bajnoki rajt foglalkoztatott mindenkit, azért ezen a héten is volt mozgolódás.

 

Az újonc Bournemouth a támadósor megerősítésén dolgozott. Egyrészt négy évre leigazolták a 2007/2008-as szezont már a csapatnál töltő Max Gradel-t, valamint a Middlesbrogh támadóját Lee Tomlin-t is megszerzték. Az Arsenal nyugodt hetet zárt transzferek terén, de Serge Gnabry-t azért csak kölcsönadták a West Brom-nak, hogy egy kicsit több játéklehetőséget kapjon. Az Aston Villa nem igazolt senkit, és a Chelsea sem, viszont Mourinho új szerződést kapott, valamint Mohamed Salah elment kölcsönbe az AS Romához. Pardew és a Palace felemás hetet zárt: egyrészt megszerezték az egykori "wonderkid" Connor Wickham-et a Sunderland-től, és Bakary Sako-t a Wolverhampton-tól, másrészt viszont nem sikerült leigazolni Fabricio Coloccini-t a Newcastle-ből. Erről majd bővebbe a Szarkák kapcsán...

Mark29: Gradel nálam A és B közötti, Tomlin viszont érthetetlen. A Bournemouth keretében jobb játékosok vannak nála. Neki A+, a klubak B és C között. Gnabry mindenkinek A-s megoldás, szerintem jó szezonja lesz. Szegény Salah. Megverte a Chelsea-t, ami szerződést ért, csak éppen nem játszatják. A Roma viszont jól járt. (A) A Palace-nak ez a két igazolása valahol a B és a C között tengődik.

mc_deere: Gradelben sok van, a B'mouth-nál robbanthat is (A), Tomlint viszont nem értem, nála jobb játékosokra lenne szükség a bentmaradáshoz (C). Gnabry odaverhet Pulis keze alatt (A), nem úgy Wickham, aki a Palace leggyengébb nyári igazolása lesz (D).

Az Everton búcsúmeccset rendezett Duncan Ferguson-nak, és gyorsan meghosszabbította két fontos játékosának szerződését. McCarthy 2020-ig, Mirallas pedig 2018-ig írt alá. A Leicester City elveszítette Estaban Cambiasso-t, aki az Olympiakoszhoz igazolt, viszont megszerezte N'Golo Kantét a Caen-ből, és Yohan Benalouane-t az Atalanta-tól. A veterán Paul Konchesky a QPR-hoz került kölcsönbe. A Liverpoolnál viszonylagos csend volt, az ifjú Sheyi Ojo kölcsönbe ment a Wolves-hoz. A Manchester City tovább folytatja a takarítást, Jovetic után ugyanis Edin Dzeko is távozott. Az úticél szintén Olaszország, csak a bosnyák csatár az AS Roma játékosa lesz, méghozzá 14 millió fontért. Emellett szerződést hosszabbítottak Manuel Pellegrinivel, amire elég sokan értetlenül kapták a fejüket. A szomszédban Van Gaal tovább alakítgatja a keretét, most éppen két játékos elengedésvel. Rafael 4 évre a Lyon játékosa lett, míg Angel Di María 44.3 millió fontért a PSG játékosa lett. Ashley Young új szerződést kapott, Januzaj pedig könnyen lehet, hogy kölcsönbe megy.

Mark29: A Leicester A és B közötti játékoskat igazolt megint, de a manager továbbra is ZS... Dzeko, Rafael és Di María is minden szempontból A-s igazolás. Mindenki boldog lehet.

mc_deere: Pellegrini szerződéshosszabbítása (C), ehhez sztem nem kell különösebb kommentár, mint ahogy Dzeko elengedéséhez sem, ami nálam egy (B-)-os döntés. Di María elengedése nekem nem igazán tetszik, de ez van, a játékos menni akart, akkor pedig hülyeség erőszakkal marasztalni (A). Rafael szintén zenész, lelkes volt és szerethető, de ezen a szinten nem lehet olyan embereket használni, akik átlag 3-4 hónapot sérültek egy szezonban (A).

Harmadik ötösünk első szereplője a Newcastle. Az utánpótlás európa bajnok 18 éves Adam Armstrong kölcsönbe ment a harmadosztályú Coventry-be és a debütálásán egy duplával elintézte a szebb anpokat látott Wigant. Helyette egy Ivan Toney nevű srác érkezett, de valószínűleg a kezdőnek a közelébe sem fog kerülni. Fabricio Coloccini ajánlatot kapott a Crystal Palace-tól, de helyette inkább 1+1 évvel meghosszabbította a jövőre lejáró szerződését. Pardew ezután tagadta, hogy megkeresték volna az argentínt, mire McClaren felszólította, hogy ne hazudozzon... Várom már a Palace - Castle meccseket. A Norwich City ingyen szerzett egy második számú kapust, Jake Kean személyében. A Southampton háza táján csend volt. A Stoke tovább erősítette a spanyol vonalat, amikor 3 évre megszerezték a 19 éves Sergio Molinát. A Sunderland Wickham elvesztése mellett a középpályássort akarta megerősíteni. Egyszerre volt orvosin Leroy Fer és Yan M'Vila is, azonban csak az utóbbi ment át a vizsgálatokon. Fer pályafutása során nem ez volt az első ilyen eset, annak idején az Evertonnál szintén megbukott, mielőtt a Norwich játékosa lett volna.  

Mark29: Newcastle drukkerként Coloccini-nek örülök, de ha emiatt nem jön még ehy belső védő, akkor ez a hosszabbítás nem érte meg. A többiek számomra értékelhetetlenek, M'Vila-ról itt a blogon azt írták, már az Inter-ben is sétálgatott. Lehet az orosz tél megedzette, hogy bevállalta ezt a hajtást?

mc_deere: A csapat, amelyik képes leigazolni M'Vilát, egészen nyugodtan kieshet a PL-ből, senkinek nem fog hiányozni. És igen, ezen már Magic Dick sem segít, (E).

Végül jöjjön az utolsó ötös. A Swansea nem kötött üzleteket, és a Tottenham is csak fiatalokat adott kölcsönbe. A Watford nemsokára bejelentheti Alessandro Diamanti leigazolását, akinek már csak az orvosi vizsgálatok vannak hátra. A WBA-nál Gnabry megszerzése mellett Pulis további erősítéseket akar, a legvalószínűbb, hogy kipengetnek 15 millió fontot Solomon Rondonért. Az elmúlt napokban a West Ham nem foglalkozott az átigazolási piaccal, inkább leégették magukat az Európa Ligában. Remélem Slaven, jött a szelvényed.

Egyelőre ennyi, de mivel még több mint három hét van hátra az átigazolási időszakból, még koránt sincs vége.