A minap a birtokunkba került egy exkluzív email, amit az egyik barátunk nagynénjének az idősebb, hekkeléssel foglalkozó unokaöccse szerzett meg, különbözö NSA/Facebook/Google-fiókokat, de még egy CIA-adatbázist is feltörve hozzá. A tovább után fény derül rá, hogy kik is írták, kiknek címezve, de legyetek szívesek ti is bizalmasan kezelni, tudjátok, hogy sosem szép dolog beleolvasni más privát levelezésébe!

 

From: frankie@super.com, stevie@ynwa.com
To: homegrown_application_manuel@mancity.com, brendan.character@lfc.com
Cc: woy@fa.com
Bcc: jose_bus@chelseafc.com

Subject: Helyzetjelentés az Újvilágból

Üdv Manu, hali Brendan!
Csók Roy papa!

Stevie megkért, hogy az én gépemről jelentkezzünk, tudjátok milyen csendes gyerek. Meg amúgy is: a múltkor épp Skype-on mutatta meg az új villáját, amit LA-ben talált, de a medence partján elcsúszott (tudja fene, ez valami berögződés lehet), és a kövön összetört az a fasza Mac. De nyugi, itt ül mellettem, és felügyeli amit írok, hogy ne küldjek el nektek semmi valótlant. Gondoltuk bepötyögünk egy kis élménybeszámolót, hátha kedvetek lesz meglátogatni minket itt a nagy vízen túl, amikor kevesebb a tennivaló.

Mi már kábé két hete átcuccoltunk, és eddig minden nagyon érdekes. Még otthon a repülőtéren futottunk össze Stevie-vel, de ha már így alakult, gondoltuk körbenézünk kicsit az Államokban együtt. Az első és legfontosabb dolgunk persze az volt, hogy megvizsgáljuk, kikkel is fogunk egy csapatban és egy ligában játszani. Éppen ezért Stevie is kijött velem erre a piros-kék városi derbire, de egy jó Pool-Everton helyett csak egy Red Bulls-NYC-t kaptunk – egy baseball-stadionban.

Talán mire pályára kerülök, lesz valami normális füvünk végre, mert pont a középpályán van a legtöbb homok, én meg nem strandfocizni jöttem. Még Andrea-val is találkoztunk, ő meg azt mondta, hogy nyugi, nem lesz gond, majd passzoljak csak neki és ő megoldja. Hiszem, ha látom, de nem bízom benne - ilyen öregen már füvön sem fordul elég gyorsan szegény, nem hogy ebben a salakban. Képzeljétek mi van, ha felázik! Ha van erre valami jótanácsotok, írjátok bátran. 

A találkozóról legyen elég annyi, hogy Bradley Wright-Philips (tudjátok, a Shaun gyerek öccse) a meccs embere lehetett… Színvonal, na az nem volt. Elöl azért egész jól mozgott a David Villa, kár, hogy nem Stevie kerül New Yorkba - ő jobban megértette magát anno Fernando-val is, nekem meg mindig csak a bajom volt ezekkel a spanyolokkal.

Meccs után aztán rögtön béreltünk egy igazi amcsi verdát és lezúztunk vele délre, világot látni. Megszálltunk egy fasza kis farmon, ott készült ez a lenti kép is. A gazda befogott minket a ház körüli munkákra, úgyhogy a szállásért sem kell fizetni, amíg körbenézünk itt lent. Voltunk már templomban, szarvasvadászaton és megnéztük a július 4-i tűzijátékot is. Sőt, legutóbb még egy rodeóra is elmehettünk, utána meg beültünk a helyiekkel inni egyet egy közeli csehóba.

Sör helyett mondjuk csak valami vizezett szart kaptunk, amire BudLight van írva, és a local-ök már négy doboz után vigyorogtak, mint az öreg Ferguson három üveg portói után. Azon meg aztán kifejezetten röhögtek, amikor elmondtuk, hogy focisták vagyunk. Azt mondták, nekik ez csak ilyen szombat reggeli hülyéskedés, amire a 12 éves lányaikat viszik… Ebből lett egy kis vita, de Stevie megoldotta azzal, hogy elküldte őket kapálni scouse-ul, ők meg azt hitték, hogy bocsánatot kért. Nem forszíroztuk inkább tovább, mégiscsak többen voltak. Láthatjátok, itt zajlik az élet rendesen.

Otthon mi újság? Hogy alakul a felkészülés? Sikerült már mindenkinek elég hazai tehetséget kinevelnie vagy vásárolnia? A kis Sterling srácon ne vesszetek azért nagyon össze, a kolléga a vállam fölött azt üzeni, őt csak a fent említett Shaun-ra emlékezteti. Amúgy mit ne mondjak, jó nagy szarban vagytok így, hogy mi is leléptünk – csak vissza ne sírjatok bennünket, mert a PL-be tuti nem jövünk mi már vissza úgy, mint a kis Jermain.

(Jó-jó, Roy papa, ha az EB-re kellünk, szóljon nyugodtan, az még belefér ám!)

Most megyünk, mert ma este még egy gyors grill-party, aszondják itt jobb a steak, mint odahaza, de a sör után már kicsit szkeptikusak vagyunk. Aztán sietünk is tovább, mert holnap reggel kezdődik az első edzésekkel teli hét! Szurkoljatok, írjatok! Sok sikert nektek is, hiányoztok azért!

Ölel titeket,

Frank & Steven