Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
  
 

Purgatórium - Ketten az alvilág ellen


0



purgatórium champo Mark29 Newcastle United Chris Hughton Rafa Benítez Brighton

A legutóbbi, novemberi bejelentkezésünk óta elég sok minden történt a Championshipben. Sok minden és bizonyos tekintetben mégis semmi. Lement még tizenegy forduló, túl vagyunk már a bajnokság felén, de igazán nagy változásokról nem számolhatunk be a Purgatóriumból. Az automatikus feljutásra ácsingózó csapatok meglógtak egy kicsit, középen óriási az iszapbirkózás a playoff-helyekért, hátul pedig az utolsó hat csapat vívja az élet-halál harcot a kiesés ellen. Hajtás után rövid helyzetjelentés a világ második legjobb bajnokságából.

Tovább

Pep kiszáll - preview, day 22


0



besztlíg king_aranarth stanleykubrick Mark29 preview Manchester City Tottenham Hotspur Pochettino Guardiola

A hétvége legérdekesebb mérkőzésének egyértelműen a Tottenham manchesteri vendégjátéka ígérkezik. Amennyiben Guardiola City-je nem tud nyerni a Spurs ellenében, a Top 4-től is messzire kerülhetnek, a bajnoki címről pedig akár végleg le is mondhatnak. Persze sok van még hátra, de hazai pályán egy ilyen fontos rangadót hozniuk kell. Amennyiben viszont nyerni tudnak, akkor Antonio Conte és a Chelsea malmára hajtják a vizet, hiszen a listavezető így tovább növelheti az előnyét. Kombináltunk mi is a hétvégével kapcsolatban, a hajtás után erről olvashattok.

Tovább

Murphy seriffje - a Poch-portré II. rész


0



Mauricio Pochettino Tottenham Hotspur portré tldr vendégszerző

Mauricio Pochettino korunk egyik legfelvilágosultabb és legérdekesebb menedzsere, akinek sikereit már mi is megénekeltük korábban ebben és ebben a posztban. Karácsonyra a SpursHungary szerzőjétől, Láng Bálinttól kaptuk ajándékba az alábbi posztot, amely Thore Haugstad írása nyomán született. Tovább után a második részt olvashatjátok, az elsőt itt találjátok!

Tovább

Murphy seriffje - a Poch-portré I. rész


0



Tottenham Hotspur vendégszerző tldr portré Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino korunk egyik legfelvilágosultabb és legérdekesebb menedzsere, akinek sikereit már mi is megénekeltük korábban ebben és ebben a posztban. Karácsonyra a SpursHungary szerzőjétől, Láng Bálinttól kaptuk ajándékba az alábbi posztot, amely Thore Haugstad írása nyomán született. Tovább után ennek az első részét olvashatjátok!

Tovább

Megtorpan az Arsenal - preview, Day 16


0




angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship preview besztlíg stanleykubrick Mark29 chelsea

Ahogyan az előző beharangozónkban is írtuk, a Premier League csapatok nem sokat pihennek decemberben. Ennek ékes bizonyítéka ez a mostani hétközi forduló is, amelyben ha klasszikus értelemben vett rangadó nem is lesz, de minden párosítás kapcsán várunk valami érdekeset, izgalmasat. És igen, elhisszük végre, hogy nyerhet meccset a Chelsea is. Minden további a hajtás után olvasható.

Tovább

Közös Albion, E05 - A francia kapcsolat


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship

Jó ideje pihentetjük már podcastunkat, a visszatérés öröme azonban nem jár egyedül: a projekt ugyanis szintet lépett, és nem pusztán megnyerte állandő házigazdának blogunk Ágyús mindenesét, Peetet, hanem ezentúl rendszeresen egy ismert-kedvelt "sztárvendéggel" jelentkezik majd. Ehavi adásunkban Sztancsik Tamást, a Telesport és a TV2 korábbi munkatársát, az MLSZ egykori sajtófőnökét, nem mellesleg hatalmas Arsenal-drukkert kértük fel a közreműködésre, arra pedig, hogy ne boruljon el egész Londonig a műsor egyensúlya, mc_deere ügyelt. Hajtás után Bilic kálváriájáról, az Arsenal esélyeiről, Karius vesszőfutásáról, és még sok minden másról, hosszabban. Hallgassátok, szeressétek!

Tovább

Kezdődik a flúgos futam - preview, Day 15


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship preview stanleykubrick Mark29

Ismét hétvége, ismét Premier League, szoktuk mondani, de a kitétel decemberben már nem állja meg a helyét - hogy miért, azt nálatok jobban kevesen tudják ebben az országban. Miközben Európa legtöbb bajnokságában viharos gyorsasággal közeleg a bajnoki szünet, Angliában csak még inkább rákapcsolnak a csapatok, és az előttünk álló hónapban valósággal telenyomják az arcunkat minőségi focival. 10., 11., 13., 14., 17., 18., 19., 26., 27., 28., 30., 31 - ezek még véletlenül sem a KENÓ-számok, hanem december azon napjai, amikor meccseket rendeznek a #besztlígben. Aztán, ha a szilveszteri meccsnézés és buli után megvolt a malacsült és a lencsefőzelék, akkor január 2-án, 3-án és 4-én ismét pályára lépnek kedvenceink.

Ennyire azonban kár előre szaladni, mert a mostani forduló is épp elég érdekességet tartogat. Kimászik-e a gödörből a Spurs ellen José? Megszakítja-e Conte nyerő szériáját Pulis? Mire megy a bajnoki címvédő ellen a trónkövetelő Guardiola? Hajtás után szokás szerint mindenre, és annál többre is választ adunk.

Tovább

A farkasfalka és a magyar titánok


0



wolverhampton honvéd budapest molineux 1954 england hungary rocknrolla

A Wolverhampthon Wanderers manapság csak a Championship középmezőnyében, annak is az alján szerénykedik. A háromszoros bajnok és négyszeres kupagyőztes a 2011/12-es szezonban intett búcsút a Besztlígnek, majd zuhant rögvest még a Purgatóriumnál is lejjebb. A visszajutás ugyanolyan gyorsan sikerült, mint a kiesés, a Champo mocsara viszont azóta sem engedi őket - a 2014/15-ös kiírásban például hetedikek lettek, azonos pontszámmal, rosszabb gólkülönbséggel lemaradva az 5. ill. 6. (Brentford, Ipswich) playoffot jelentő helyezésekről. Ez viszont most a legkevésbé se érdekeljen senkit, hajtás után egy sokkal érdekesebb történetet hozunk Nektek a Farkasok hőskorából.

Tovább

Purgatórium - Helyreállt a világ rendje 


0



purgatórium champo Mark29

Eltelt újabb bő egy hónap, ezért egy kicsit megint ránézünk, hogyan alakul a Championship idei szezonja. A bajnokságnak nagyjából az egyharmadánál járunk, így aztán konkrét helyezésekre még mindig nem érdemes tippelni. Viszont úgy tűnik kezd kirajzolódni, hogy az igazán nagy harc idén is a 21. és a 6. hely megszerzéséért folyik majd. A Newcastle a kezdeti botladozások után odatett egy hibátlan sorozatot, jelezve, hogy a hét évvel ezelőttihez hasonló Champo-idényt szeretnének. Ezzel helyre is állt a világ rendje, egyelőre. Hajtás után egy kis körséta a Purgatóriumban.

Tovább

Legenda lett, pedig senki nem szerette


0



angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship barry 600 premierleague liverpool benitez manchester city everton aston villa rocknrolla

Gareth Barry a jellegtelen angol középpályás prototípusa. Nem passzol kiemelkedően jól, nem tud cselezni, egy bizonyos szinten túl a játék olvasásában sem jeleskedik. Nem szerel annyit, mint Kanté, nem nyer tucatszámmal fejppárbajokat, erős, de nem agresszív, szedi a lapokat, de négy deci rum után, távolról hunyorítva sem kevernéd össze a fénykorában daraboló Roy Keane-nel. Észrevehetetlen, szürke, egy nagy gépezet kicserélhető fogaskereke. És mégis, immáron több mint hatszáz meccs áll a neve mellett a világ legkeményebb ligájában. Hogyan csinálta?

Tovább

Britannia

Fociblog a hideg, esős szerda esték hazájából, ahol még Messi sem mehetne biztosra. Szurkolóktól szurkolóknak, elsőkézből, szenvedéllyel.


Facebook

Twitter

Who are ya?

Weather

Table

Injuries

Pulis Button

Nyomd meg ha Pulis-Magic van!

Quality Papers