mcdeere motson-kupa kommentátor

Megyünk tovább a megkezdett úton, mondja a bennünk szunnyadó Király Gábor, azaz folytatódik a Motson-kupa, méghozzá a csoportkör második fordulójával. Itt már lényegi kérdések is eldőlhetnek, többen ugyanis a kiesés elkerüléséért küzdenek majd, megint máshol viszont nagy valószínűség szerint a csoportelsőség lesz a tét. Hajtás után az első forduló végeredményeivel, csoportállásokkal, és Faragó-Méhes, valamint Hadú B.-Gundel rangadókkal jövünk, megéri kattintani.

 

Akinek új lenne ez az egész, az itt tájékozódhat arról, mi is a torna célja, ezen a linken pedig megtalálja az első forduló párosításait is. Amelyben egyébként nem született igazi meglepetés, az A-csoportban mindkét Digis simán vette az első akadályt - bár Baumstark csak kicsivel lépte túl a 3 ponthoz szükséges 58%-os küszöböt -, a B-ben pedig a két favorit, Méhes Gábor, valamint Faragó Richard is beárazta ellenfelét. A C lesz a legkiszámíthatatlanabb csoport, legalábbis erre utal a kezdésként beeső két döntetlen (Székely és Monoki között mindössze tizenegy szavazat döntött, ez a nem semmi), a D-ben pedig talán csak az okozott kisebb felhördülést, milyen simán a padlóba döngölte Egri Viktort Hajdú B. István. 

Eredmények és a csoportok jelenlegi állása:

A-csoport:
Haraszti-Szathmári 72-28% (459-178)
Baumstark-Matuz 59-41% (435-297)

1. Haraszti Á. (DigiSport), 1-0-0, 3 pont, 459-178
2. Baumstark T. (DigiSport) 1-0-0, 3 pont, 435-297
3. Matuz Krisztián (Sport TV) 0-0-1, 0 pont, 297-435
4. Szathmári A. (Eurosport) 0-0-1, 0 pont, 178-459

B-csoport:
Méhes-Farkas 81-19% (607-145)
Faragó-Knézy 89-11% (735-92)

1. Faragó Richard (Sport TV) 1-0-0, 3 pont, 735-92
2. Méhes Gábor (Sport TV), 1-0-0, 3 pont, 607-145
3. Farkas Norbert (Sport TV), 0-0-1, 0 pont, 145-607
4. Ifj. Knézy Jenő (M4), 0-0-1, 92-735

C-csoport
Székely -Monoki 49-51% (344-355)
Fülöp-Varga 55-45% (343-282)

1. Fülöp László (Sport TV), 0-1-0, 1 pont, 343-282
2. Monoki Lehel (DigiSport), 0-1-0, 1 pont 355-344
3. Székely Dávid (M4), 0-1-0, 1 pont, 344-355
4. Varga Ákos (Eurosport), 0-1-0, 1 pont, 282-343

D-csoport
Hajdú B.-Egri 85-15% (691-120)
Gundel-Somos 77-23% (416-123)

1. Hajdú B. István (M4/Euro), 1-0-0, 3 pont, 691-120
2. Gundel Takács Gábor (M4), 1-0-0, 3 pont, 416-123
3. Somos Ákos (SportKlub), 0-0-1, 0 pont, 123-416
4. Egri Viktor (DigiSport), 0-0-1, 120-691

És akkor az eheti meccsek, okosan a nyomogatással, tudjátok, arra a kommentátorra szavazzatok, akit szívesebben hallgatnátok kedvenc csapatotok életbevágú fontosságú meccse alatt!

Haraszti Ádám vs. Baumstark Tibor

mcdeere motson-kupa kommentátor

Digis belharc, várhatóan a csoportelsőségért. Külön pikantériája a meccsnek, hogy a két kommentátor rendkívül jó viszonyt ápol, közösen gondozzák Magyarország legfaszipántosabb futball-podcastját is, kíváncsiak vagyunk, félre tudják-e tenni a remek személyes kapcsolatot ezen kiemelt fontossággal bíró mérkőzése idejére.

Haraszti vs. Baumstark
Haraszti Ádám
Baumstark Tibor
Poll Maker

Matuz Krisztián vs. Szathmári Attila

mcdeere motson-kupa kommentátor

Mindketten vereséget szenvedtek az első körben, vagyis aki most kikap, az elszáll, és nem marad esélye a negyeddöntőbe kerülésre.

Matuz vs. Szathmári
Matuz Krisztián
Szathmári Attila
Poll Maker

Méhes Gábor vs. Faragó Richard

mcdeere motson-kupa kommentátor

A forduló talán legnagyobb rangadója, a tét a vélhetően biztos csoportelsőség, és az elviekben könnyebb ág a döntőig. Mindketten nagyon simán nyertek az első körben, ráadásul itt is külön pikantériát jelenthet, hogy munkatársak, azaz a Sport TV-n belüli erősorrend szempontjából sem utolsó a meccs jelentősége.

Méhes vs. Faragó
Méhes Gábor
Faragó Richard
Quiz Maker

Farkas Norbert vs. ifj. Knézy Jenő

mcdeere motson-kupa kommentátor

Újabb élet-halál meccs, két nagy verést kapó első fordulós versenyzőtől. Knézy egyébként az összes kommentátor közül a legkevesebb szavazatot zsebelte be az első körben, pedig az ismeretlenségre ő aztán biztosan nem panaszkodhat. Ennek szellemében azt is érdemes lesz megfigyelni, hogy az előző héten Faragóra beeső rendkívül sok voksból vajon mennyi volt a Jenő elleni protestnek köszönhető.

Farkas vs. ifj. Knézy
Farkas Norbert
ifj. Knézy Jenő
Poll Maker

Székely Dávid vs. Varga Ákos

mcdeere motson-kupa kommentátor

Megint egy belsős rangadó, bár igen, tudjuk, Székely azóta részben lelécelt az M4-hez, de mégis csak éveken keresztül dolgoztak közösen az Eurosport magyar nyelvű stúdiójában. Létfontosságú lesz, melyikük húzza be az első győzelmét a csoportban, mert akinek ez összejön, az hatalmas lépst tesz a továbbjutás kiharcolása felé vezető rögös úton - mondja ismét a belénk költözött népsportos szellem.

Székely vs. Varga
Székely Dávid
Varga Ákos
Poll Maker

Monoki Lehel vs. Fülöp László

mcdeere motson-kupa kommentátor

Mind a ketten nagy csatában győztek az előző fordulóban, de a három pont kivivásához egyikük sem kapott elég szavazatot, így nem tudni, kettejük rangadója vajon a csoport első helyéről, vagy szimplán a továbbjutásról dönt majd. De hogy nagy jelentősége van, az biztos, szóval tessék serényen nyomogatni, fiatalság vs. rutin, angol foci vs. olasz bajnokság, lehet választani!

Monoki vs. Fülöp
Monoki Lehel
Fülöp László
Poll Maker

Hajdú B. István vs. Gundel Takács Gábor

mcdeere motson-kupa kommentátor

Két nagyágyú igazi örökrangagója, ami főleg azért elképesztően fontos, mert mindketten hatalmas magabiztosságot sugározva győzték le szimpatikus kiscsapat ellenfeleiket az első körben. Most vélhetően lejátsszák egymás között a csoport első helyének sorsát, de nincs kizárva, hogy a folytatásban még egyszer egymásnak kell majd veselkedniük.

Hajdú B. vs. Gundel Takács
Hajdú B. István
Gundel Takács Gábor
Do Quizzes

Egri Viktor vs. Somos Ákos

mcdeere motson-kupa kommentátor

Somos Ákosnak úgy néz ki, komoly hendikepet jelent, hogy mostanság egyetlen sportcsatornán sem hallható rendszeresen, ugyanakkor sokáig egészen jól tartotta magát Gundel ellen. Egrinek ellenben esélye sem volt a favorithoz méltóan rajtoló Hajdú B.-vel szemben, kíváncsian várjuk, vajon egymás ellen mire mennek. Bár sajnos itt a harmadik hely nem kvalifikál semmilyen második számó sorozatba.

Egri vs. Somos
Egri Viktor
Somos Ákos
Quiz Maker

Akit a kommentátorokról szóló háttérinfó érdekel, az az előző posztban gazdagon talál linkeket a tájékozódáshoz, de természetesen tervezzük, hogy a jövőben kicsit közelebb hozzuk hozzátok azokat, akik továbbmeneteltek a legjobb nyolc közé.