besztlíg preview stanleykubrick Mark29 premier leauge

Ha már a válogatottnál áll a bál, - pszt, erről majd a forduló után bővebben értekezünk - legalább a Premier Leagueben legyen egy kis nyugalom! Egy csésze gőzölgő angol nemzeti italt kortyolgatva pedig úgy gondoljuk, hogy lesz is. A világbajnoki selejtezők miatt kéthetes szünet következik a ligában, előtte azonban még van egy forduló, aminek akár az előző két preview főcímét is adhatnánk. Nagyjából ugyanis papírforma eredményeket várunk, Pep Guardiola és a City pedig továbbra is tartani tudja az előnyét. Hajtás után megtudhatjátok, hogy mit jósoltunk, ezúttal a teafűből.  

 
 

Everton - Crystal Palace (péntek, 21:00, Spíler TV)

Túlzás lenne azt állítani, hogy két bombaformában lévő csapat találkozik, de az egyértelmű, hogy az eredmények látva egyik gárda sem lehet csalódott eddig. Alan Pardew általában jól kezdi a szezont, majd jön a szokásos leolvadás, Ronald Koeman viszont a jövő csapatát építheti Liverpoolban. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy csak az innen való fentebb dobbantás a cél. A hazaiak visszatérnek a siker ösvényére. 2-1.

besztlíg preview stanleykubrick Mark29 premier leauge

Swansea City - Liverpool (szombat, 13:30, Spíler TV)

Rossz forma versus jó forma. A hazaiak a nyitófordulós győzelmük óta összesen egyetlen pontot kapartak össze. Legutóbb a Manchester City-től kaptak ki. Még éppen a vonal felett vannak, de véleményünk szerint nem sokáig. Mert hogy az ellenfelük az a Liverpool akik az elmúlt három fordulóban 9 pontot szereztek. A legutóbbi két szezon bajnokának legyőzése után az előző fordulóban a Hull City-t gyalulták le 5:1-re. Most is valami hasonlóra számítunk. 1-4.  

Hull City - Chelsea (szombat, 16:00, Spíler TV)

A Tigrisek elég komoly pofonokat kaptak az elmúlt hetekben. Az utóbbi két meccsen kilenc gólt kaptak és mindössze kettőt rúgtak. Árnyalja a képet, hogy az Arsenal és a Liverpool voltak az ellenfelek, de ez akkor is elég gyászos teljesítmény. A Chelsea szintén a fenti két klub ellen játszott legutóbb bajnokit, és szintén két zacsi lett a vége. Öt kapott és egy szerzett gól, ez sem olyan teljesítmény, amivel büszkélkedni lehet. A Kékek most javítanak, a Hull pedig nem hull, (elnézést) hanem zuhan. A kieső zóna felé. 0-2.

besztlíg preview stanleykubrick Mark29 premier leaugeSunderland - West Bromwich Albion (szombat, 16:00)

Írhatnánk, hogy a Sunderland ott van, ahová vártuk, de ez nem lenne igaz. A Sunderland ugyanis ott van, ahová évek óta várjuk, kivéve az idei szezont. Azt gondoltuk, hogy majd David Moyes visszatér az Evertonos formájához, és épít egy csapatot, ami az első szezonjában a tabella alsó közepét célozza meg, és a 13-16. helyen ellavíroznak anélkül, hogy a kieséstől igazán tartaniuk kellene. Ehhez képest totális csődöt mondtak eddig, a múlt héten például kétgólos előnyről kaptak ki hazai pályán a Crystal Palacetól. Moyes alatt lassan remeg a pad, és bár Big Sam időközben “szabaddá vált”, idén nem számíthatnak a Tyne-Wear derbin szerezett pontokra, ami évek óta a vonal felett tartja őket. A WBA-t múlt héten nagyon lehúztuk, pedig a West Ham legyőzése után az utolsó pillanatban Britanniaból is elhoztak egy pontot. Ennél több most sem kell nekik, így mi sem várunk mást. 1-1.

Watford - Bournemouth (szombat, 16:00)

A hazaiak két meglepő győzelem után a múlt héten egy váratlan vereségbe szaladtak bele a Burnley ellen. A Bournemouth szintén “fej felkapós” eredményt ért el, legyőzték az addig szépen menetelő Evertont. Egy ilyen párosításhoz azért lássuk be, elég nehéz kedvcsinálót írni. A Watford előző öt meccsén 19 gól született, a Bournemouth meccsein pedig 9 (ebből volt egy 0:4 a City ellen), szóval a legfőbb kérdés, hogy most melyik tendencia érvényesül. A látványos, gólgazdag foci mellé tesszük le a voksunkat, a Bournemouth kárára. 4-1.  

besztlíg preview stanleykubrick Mark29 premier leauge

West Ham United - Middlesbrough (szombat, 16:00)

A londoniak kezéből mostanában kitépik a kalapácsot és bucira verik őket vele. Bilicék eddigi mérleg a megdöbbentő és a szánalmas között mozog, főleg a tavalyi szezon tükrében. A Boro pedig amilyen szépen kezdte a szezont, az utolsó három meccsük annyira nem sikerült. A hazaiak pillanatnyilag az egész mezőny legrosszabb formájában lévő klub, és ez a meccsük a “most vagy soha” kategóriába tartozik. Vagy legalább is “most, vagy Bilic-csel többé nem” kategóriába. A válogatott szünet előtt egy kis levegőhöz jut a West Ham. 2-1.

besztlíg preview stanleykubrick Mark29 premier leauge

Manchester United - Stoke City (vasárnap, 13:00, Spíler TV)

A Vörös Ördögöknek olyan kötelező ez a három pont, mint az EL továbbjutás. Ibra góljának hála a United hozta a csütörtöki kört, a Stoke elleni pedig ehhez hasonlóan ebből a “muszáj a három pont” fajtából kikerülő mérkőzés lesz. Nem várható, hogy meglepetés történik, ugyanis Mark Hughes csapata teljesen szét van csúszva, és nem nagyon lehet látni, hogy mitől állna be változás a csapat életében. 3-1.

Leicester City - Southampton (vasárnap, 15:15)

Az egy időben futó Spurs-ManCity a hét meccse, de a két csapat játékát elnézve, bizony ebből nagyon frankó mérkőzés kerekedhet ki. A Leicester bukdácsol a bajnokságban, ellenben a BL-ben 2/2 a mutató, ráadásul úgy zár a retesz hátul, mint a tavalyi szezonban. A Soton a rossz kezdés után pedig karikacsapás módjára talált magára. Az EL-ben sem kapott még gólt a csapat, igazi a csütörtöki meccs biztosan nem vidított fel senkit. Fordulatos mérkőzésen, izgalmas döntetlent várunk. 1-1.

besztlíg preview stanleykubrick Mark29 premier leauge

Tottenham Hotspur - Manchester City (vasárnap, 15:15, Spíler TV)

Nyugodtan mondjuk ki, itt az ideje, hogy elveszítse a 100%-os mérlegét Guardiola csapata, a Spurs megint nagyon bekezdte a szezont. Bár Son olyan varázslatos formában játszik, amit egész Európa megirigyel jelenleg. Poch csapata a hét elején a BL-ben is tudott javítani a hazai zakó után, Guardiola csapata viszont még a döntetlennek is örülhetett Glasgowban. A Manchester City az elmúlt években azért belefutott komoly zakókba is Londonban és biztosak vagyunk benne, hogy ez az ütközet sem lesz sétagalopp. Ha már nincs Kane, Dembelé és Dier visszatérésében joggal bíznak a sarkantyúsok szurkolói, ám a kékek sem lesznek hiányzók nélkül. Nolito eltiltás, De Bruyne pedig sérülés miatt szorul a lelátóra. Komoly tempójú, taktikai csatával bőven körbehatárolt összecsapást látunk majd, gólokkal és pontosztoszkodással. 2-2.

besztlíg preview stanleykubrick Mark29 premier leauge

Burnley - Arsenal (vasárnap, 17:30, Spíler TV)

Megállíthatatlannak tűnik Walcott és Sanchez is, meg úgy az egész Arsenal gépezete nagyon beolajozódott. Londonban pirosabbik felén nagyon csipkedik magukat, hogy Wenger megkapja a visszavonulásához és jubileumához kötött kupaesőjét, igaz erről még bőven korai beszélni. A szokásosan erős őszi meneteléshez a Burnley nagyon jó alanynak tűnik, bár a Watford legyűrése hagyott némi levegőt Dyche csapatának. Azonban Gray biztosan nem segíthet a hazaiakon, ugyanis vállalhatatlan social média jelenléte miatt négymérkőzéses eltiltással sújtották. Az Arsenalnál azért Coquelin hosszabb és Giroud kisebb sérülése miatt azért nem lehet mindenkinek maradéktalanul boldog, de a pontoknak jönnie kellene így is. 1-2

besztlíg preview stanleykubrick Mark29 premier leauge

Így néz majd ki szerintünk a hetedik forduló. Tippeljetek, használjátok a fantáziátokat, nézzétek a Spíler TV-t, vagy a streameket, a lényeg, hogy kezdjétek a besztlíggel az októbert is. A pénteki és a vasárnapi eseményekről stanleykubrick, a szombati meccsekről pedig Mark29 jósolt. A képeket ismét a Premier League, és a Klubok hivatalos Facebook oldalain találtuk. A tea délutánnak vége, a meccsek alatt már sört iszunk.