búcsú besztlíg köszhogyvagytok angol foci angol futball költözés

Amikor ezt a posztot olvassátok, mi valószínűleg éppen az utolsó sörünket kortyolgatjuk A Grundon vagy már hazafelé tartunk a budapesti éjszakában. Akik ott voltak velünk, azok már tudják azt, amit most veletek is meg szeretnénk osztani: a Britannia így, ebben a formájában megszűnik létezni a reblog és az Origo keretein belül. Aggodalomra azonban semmi ok, posztok továbbra is lesznek, csak máshol. Tovább után a részletek.

 

 

A döntés, hogy elköltöztetjük a blogot, már több hónapja foglalkoztatja a szerkesztőség tagjait, a háttérben meghúzódó okokat pedig elég egyszerűen meg lehet fogalmazni. Úgy érezzük, hogy amit a reblogon és az Origon el lehetett érni, azt mi nagyjából elértük. A kezdeti hónapok hihetetlen növekedése és olvasottsága után - amit még mi magunk is hitetlenkedve figyeltünk - sikerült kialakítanunk egy olyan magot a kommentelők között, ami mindig is a célunk volt. Írásaink rendszeresen megjelentek a blogszekció dobozában az Origo főoldalán, sikeresen vettük a blogversenyt a Reblog Sprint keretein belül (szakmai zsűri előtt, nem pedig olvasottságban, ami méginkább megdobja a díj presztízsét) és néha még a sportrovatban is megtalálhattatok minket.

Ezért az egészért természetesen hatalmas köszönet illet Titeket: nélkületek, azaz mind az olvasók, mind a rendszeres kommentelők nélkül egyrészt nem lenne értelme csinálni, másrészt esélytelen lett volna, hogy ennyi mindent elérünk. Köszönjük, hogy vagytok, hogy támogattok és követtek minket!

búcsú besztlíg köszhogyvagytok angol foci angol futball költözés
Köszönjük, hogy vagytok! (forrás: Guardian)

Nem tagadjuk azonban: zavarta az önérzetünket, hogy két év folyamatos - és a visszajelzéseitek alapján - minőségi munkája és megannyi jól olvasott poszt után még csak megkérdezés szintjén sem merültünk fel a sporttal foglalkozó munkatársaknál, mint hozzáadott érték az új, “világszínvonalú sportoldal” elkészítsénél. Azzal sem értettünk egyet, ahogy és amilyen módon _benitonak távoznia kellett a sportrovattól. Nekünk ő egy olyan blogger példakép, akinek az NST-s írásain gyakorlatilag “felnőttünk”. Nem ezt érdemelte. A blogmotorral is akadtak néha problémáink: volt hogy el-eltünedeztek sokórás munkával megírt posztjaink. Úgy éreztük tehát, hogy itt az idő a váltásra, a megújulásra, az új impulzusokra - mind szakmailag, mind technikailag, mind érzelmileg.

Ebben a helyzetben - amikor éppen a lehetőségeinket mérlegeltük - futott be egy ajánlat a 444-től. Méghozzá egy olyan, amit nem tudtunk visszautasítani. Technikailag mindenképp magasabb színvonalon leszünk képesek dolgozni, és a posztok elkészítése közben sem merül majd fel kérdés egy videó beszúrásánál például. A mocskos anyagiak sem voltak elhanyagolhatók: végre bankot robbanthatunk és a Bahamákról, egy koktél mellől írhatjuk majd a “kiajobb” clickbait-posztokat ezzel a megmozdulással képesek lehetünk arra, hogy a blog további növekedését finanszírozzuk rendszeres, közös meccsnézéseknek, repicuccoknak és további lehetőségeknek köszönhetően.

Egy szó mint száz: a Britannia nem vész el, csak átalakul. Holnaptól már a britannia.444.hu webcímen vagyunk elérhetők, és reméljük, minél többen maradtok és csatlakoztok hozzánk odaát is. Az itteni figyelmet, kommenteket, meglátásokat köszönjük, gyertek és lakjuk be közösen az új hazát is!

búcsú besztlíg köszhogyvagytok angol foci angol futball költözés
Köszönet és hála nektek, tartsatok velünk az újhazában is! (forrás: Telegraph)