A vasárnap hétfő és a heti transzferösszegző lassan olyan elválaszthatatlan fogalmak, mint a random lakótelepi vénasszony és a rusnya palotapincsi. Eltelt egy újabb hét, a jövő héten várható Deadline Day zűrzavarhoz képest visszafogott mozgásokkal. Tovább után sorra vesszük a vihar előtti csend történéseit.

 
 

Kezdjük a lassan egész csapatát ellatinosító, Flores által vezényelt, veretlen/nyeretlen Watforddal. Ismerős lesz a név: Alessandro Diamanti. A képen 79-nek kinéző 32 éves olasz válogatott középpályás a jónevű Guangzhou Evergrande csapatától érkezik egy évre kölcsönbe.

psychocska: 5 éve a londoni vasas már rápróbált az olaszra, nem is vallottak vele szégyent. Az akkor eltöltött bő egy éve alatt a bajnokságban 7 gólt és 5 gólpasszt vállalt. Ha ilyen impact talán nem is várható tőle Watfordban, a rutinja és sokoldalúsága mindenképp jól jöhet. Csak engedjék oda a pontrúgásokhoz, a többit bízzák rá arra a bal lábra. (B+)

mc_deere: egy azaz 1 db balláb, más semmi - Diamanti futni már nemigen fog, ettől függetlenül néhány pontrúgást azért odavarázsolhat a helyére. Szerintem szupercsere lesz, bejön a meccsek utolsó húsz percére, és az is lehet, hogy a végén épp az a 3-4 kulcsfontosságú assziszt kell majd a bentmaradáshoz, amit kioszt. Nálam (B).

Denyke79: Ingyen jött, fizetése Premier League szinten nem gond, van némi PL rutinja is. Abban az egy évben, amit Londonban töltött a West Ham 2. legjobbjának választották, bár a 7 bajnoki találatából mindössze 3 nem tizenegyes volt, de rutinja sokat érhet, a Watfordnak meg gyakorlatilag mindegy, hogy egy ember jött-e még. (B)

Az Old Traffordon pontot szerző Newcastle nem nézhette tovább tétlenül, hogy a bal oldalon egy bizonyos Gabriel Obertan rémisztgeti saját szurkolóit, ezért lecsapott a hazájában csak új Riberyként emlegetett, 22 éves Florian Thauvinra. A lassan saját anyjukat is kiárusító marseille-i klubvezetők 12 millió fonttal és legalább egy szezonra Remy Cabellával lettek gazdagabbak.

psychocska: Diamantihoz hasonlóan Thauvin is bármit eljátszik a csatár mögötti posztokon, de mint említettem, valószínűleg csak a csúcsfejű franciát kell kiszorítania a bal szélről. Nem irigylem, piszok nehéz dolga lesz. 12 millió font nem kevés, ellenben viszonylag sok pénz egy vézna franciáért, aki az előző szezonban a L’Equipe flopválogatottjába is beverekedte magát. Engem kísértetiesen emlékeztet a sztori a most kiebrudalt Cabellara, aki hasonló testfelépítéssel és hype-cunamival éppen alulról súrolta a középszart. A hétvégén már debütált is az Old Traffordon és a szezonban ő tudta először seggre ültetni Shawt. Reméljük nem ez lesz a legtöbb, amit angliai karrierjéről elmondhatunk. (C+)
Cabella soha nem tudott igazán felnőni a várakozásokhoz, abszolút érett a távozása. Pénzügyekről sokat nem tudunk, de valószínűleg a fizetésének felszabadulásán kívül sok bankjegyet nem látnak belőle. (B)

mc_deere: Cabella távozása érett, nem mutatott sokat, hiányozni sem igen fog senkinek észak-keleten, bár a rá költött pénzt valószínűleg könnyek között vésik majd fel a veszteségek rovatba a klubnál (A-). Thauvin hozzá hasonló ígéretes, de fejben gyenge tehetség, így a bennem rejlő Zombori Sándor sem tud mást mondani, csak azt, hogy ha leküzdi saját démonait, bármire képes lehet az előttünk álló szezonban (B-).

Lac: Thauvinből szerintem még akármi is lehet, úgyhogy azt mondom B+. Ha megembereli magát, 1-2 éven belül újabb szintet léphet és egy Top4 klubban találhatja magát. Ha viszont beleszarik, akkor simán Ben Arfa kettő, és mehet is egyből vissza csigát zabálni.

Denyke79: Thauvin képességeivel semmi gond, cserébe nagyon nem szeret megszabadulni időben a labdától, képes teljesen rácsavarodni. Persze, ezen segíthet pár hides, esős este és néhány igazi angol védő, de kérdés, használ-e egy olyan játékosnak bármi, akit még Marcelo Bielsa se tudott rendszabályozni? Nagyon sok öltözői balhéról hallani esetében, emellett tavalyi góljait is januárig bezárólag szerezte, azóta teljesen formán kívül játszott. Az ár pedig egy ilyen ígéretes, de kétségkívül kérdéses játékosért sok, amikor a volt csapattársa Payet árához mérjük... (C-)
 

A végére maradt az előző bajnokság két legjobb csapata, akik tettek róla, hogy ez a hét se menjen el gigaigazolások nélkül.
A kékebbik manchesteri csapat Nicolás Otamendi 32.1 millió fontos megvásárlásával igyekszik átvészelni a FFP okozta ínséges időket, míg a Chelsea a kimondhatatlan nevű Pedróval kívánja betölteni a Cuadrado egyre biztosabb távozásával létrejövő hatalmas űrt. Érte 22 millió fontot volt kénytelen kicsengetni a Chelsea szintén kimondhatatlan nevű transzfermindenese, Marina Granovszkaja. A londoni kékek szintén véglegesítették a brazil csodagyerek, Kennedy leigazolását is, 7 millió font körüli összegért.


psychocska: Otamendi hatalmasat ment az előző szezonban és a LaLiga egyik, ha nem a legjobb középhátvédje volt. Kérdés: vajon kell –e nekem ez az Otamendi 45 millió euróért, amikor van egy Kompanym és a szintén horror áron vásárolt, éppen formába lendülő Mangalám, valamint a megfelelő játékidő reményében hazacsábított Denayerem? A lassan nyugdíjazás előtt álló Demichelist nem is veszem ide. Ha te vagy a Manchester City, a kérdés nem is kérdés igazán: természetesen kell!
Denayer így valószínűleg megint el lesz küldve kölcsönbe, így a két középhátvéd posztra Pelle apó négy minőségi játékosból válogathat. Védhető álláspont az is, hogy ennek így kell lennie, ugyanakkor azokat is megértem, akiket –látva a City ténykedését- elfog a méla undor.
Magam részéről Otamendi képességeit illetően nincsenek kétségeim, az árcédulát látva viszont annál inkább. (B)
Pedro már pályára is lépett a kékelnél, Birminghamben igazi szar cselzis góllal és lecsúszott lövéssel gólpasszal debütált. Ha a Williannél nem létező gólveszélyt kicseréljük a – véleményem szerint – Pedro által nyújtott 6-8 gólra és gólpasszra, súlyos pontokban mérhető upgrade jelentkezik.  Hajlok rá, hogy nem hatalmas, de mindenképp jó vétel lesz a dróthajú katalán. (A)

mc_deere: mindenki azon pörög, hogy Otamendi, vagy Mangala, én viszont azt mondom, hogy Otamendi ÉS Mangala. Az argentin erényei szerintem nem nagyon passzolnak a belgához, viszont egy tisztességes akklimatizáció után könnyen kisülhet, hogy jobb is, mint a csk és hosszú távon köré kell majd felépíteni a City védelmét. 27 éves, tehát ideje még van, a képességeit illetően sem nagyon lehet vitatkozni. Az ára viszont tényleg baromi sok, szóval csak (A-).

Lac: Pedrora egy erős B-t mondtam volna tegnapelőtt, ma viszont már azt mondom, simán A a srác. Árban ért ennyit, nem vitás, és kellett is, mert Willian kezd megfáradni, Oscarra úgy tűnik már nem számít José annyit, mint amikor visszatért, Cuadrado pedig felejtős. A tegnapi vizes pálya minden bizonnyal előnyére vált, de azért megmutatta, mit várhatunk tőle: Hazardhoz hasonló megindulásokat, agresszív visszatámadásokat és gyors labdaszerzéseket az ellenfél térfelén, vagy - ami még jobb - az ellenfél veszélyzónájában. Ez már kellett Josénak, mert eddig igencsak féloldalas volt a csapat.

Denyke79: Otamendi esetéről mindent elmondott psyhocska, teljes mértékben egyetértek, talán annyival egészíteném ki, hogy szempont lehetett még a Citynél: más PL csapat nem tudja így megszerezni augusztus 31-én például. Ha a City végre befutja azt a BL pályát, amit szeretnének, akkor kell a sok védő, és idővel Kompany helyére is léphet. (B+)
Pedro a Chelsea első igazi erősítése idén nyáron, mert ugyan Falcao Begovic nem rossz vétel, de igazi erősítés ő lehet. Nem lesz büdös neki a védekezés, melózni azt tud, emellé elég gólveszélyes is, gyakorlatilag máris hozott 3 pontot a Chelseanek. Meg megadhatja kreatív játékával és a védők lekötésével azt a teret újra Hazardnak, amitől talán a belga idén beindul.(A+)

Mi várható még az ablak zárásáig?

  • Martinez elmondása szerint az Everton még 3 igazolást szeretne nyélbe ütni.
  • Berahino távozása nagyon lóg a levegőben, a Tottenham tűnik befutónak.
  • A Chelsea valószínűleg még egyszer megpróbálkozik Stones leigazolásával.
  • Cuadrado valószínűleg kölcsönbe kerül a Juventushoz, Balotelli pedig a Milanhoz.

Augusztus 31-én zárul a nyári átigazolási ablak és terveink szerint az utolsó napon önálló poszt helyett Twitteren próbáljuk meg követni a követhetetlent. Arra bíztatnánk benneteket, hogy ha még nem tettétek, regisztráljatok és csicseregjetek velünk! 
Ezúttal valószínűleg elmaradnak majd az autójából kikönyöklő 'Arry tanításai és a SkySports sem küld már minden stadion elé riportert, akikkel mindenféle furcsaságok történnek. Ennek ellenére reményeink szerint az idei D-Day sem fullad majd unalomba.