motson kommentátor mcdeere

A múltheti start után máris robog tovább a Motson-kupa szerelvénye, tudjátok, ez az a verseny, amelyikkel kilépünk picit az angol futball magával ragadó mocsarából, és megpróbáljuk megkeresni a magyar internet legkedveltebb futball-kommentátorát. Az előző bejegyzés alatt összeállt a tizenhatos mezőny, kialakultak a kalapok, sőt, azóta Twitter-dobozunkban megejtettük a sorsolást is. Ha valaki lemaradt volna róla, kattintás után minden kérdésére választ kap, sőt, innentől bőszen lehet szavazni is, a verseny ugyanis elindult.

 

A tornaindító bejegyzésben nekünk már volt elképzelésünk a mezőnyről és a kalapbeosztásokról. Örömmel tapasztaltuk, hogy nagyjából egy állásponton voltunk veletek: történt ugyan egy kis igazítás ide (Gundit sokan követeltétek előbbre a négyes kalapból), egy kis igazítás oda (Farkas Norbert végül hátrébb került a képzeletbeli rangsorban), de a résztvevők személye nagy vonalakban változatlan maradt. Az egyetlen kivételt Petur András (Sport TV) képezi, akit Varga Ákos (Eurosport) váltott a főtáblán, ezzel végleg elismerve, hogy a magyar futball nem foci, és kész. Punktum. 

A Twitteren megejtett sorsolás (a hűtött golyók vádjának elkerülése végett szigorúan papírral dolgoztunk) végül a következő eredményt hozta:
A-csoport: Haraszti (Digi), Baumstark (Digi), Matuz (Sport TV), Szathmári A. (Eurosport)
B-csoport: Méhes (Sport TV), Faragó (Sport TV), Farkas N. (Sport TV), Ifj. Knézy (M4)
C-csoport: Székely Dávid (M4), Monoki Lehel (Digi), Fülöp L. (Sport TV), Varga Ákos (Eurosport)
D-csoport: Hajdú B. (M4-Euro), Egri (Digi), Gundel-Takács (M4), Somos Á. (ex-SportKlub)

Névre egyértelműen a D tűnik a halálcsoportnak, de a B-ben is bőven akad érdekesség - igazi Sport TV-s belháború van készülőben -, és az A sem tűnik lefutottnak a népszerű, de a kommentek alapján megosztónak tűnő Digis hangokkal. A C-ben a veterán, rutinos Fülöp a fiatalok nagyágyúival küzd meg, kíváncsian várjuk, vajon az ismertség, vagy az új hullám kerül ki győzedelmesen a párharcokból.

Mielőtt az első forduló párosításaira térnénk, még egyszer a szabályokról, röviden. A csoportkörben 58% feletti eredmény 3 pontot, 42-58% közötti teljesítmény 1 pontot ér, 42%-nyi voks alatt pedig nem jár pont. A csoportokból a két legtöbb pontot szerző versenyző jut tovább, azonos pontszám esetén pedig az egymás elleni szavazatszám dönt. Voksolás előtt mindig tegyétek fel magatoknak a kérdést: melyiküket hallgatnám szívesebben kedvenc csapatom sorsdöntő meccsén?

És akkor a meccsek:

Haraszti Ádám vs. Szathmári Attila

motson kommentátor mcdeere

Az új hullám két jeles képviselője - előbbi angol, utóbbi német focit kommentál rendszeresen. Haraszti Ádámot ezen a linken lehet meghallgatni (főleg a pályájáról beszél), egy kicsit olvasni róla pedig itt, zárójelben megjegyzendő, hogy nagyon korrekt, elképesztően jó fej interjúalany. Szathmári Attila ezen a linken mutatkozik be, amúgy azt kell róla tudni, hogy ő az a kellemes orgánummal rendelkező, felkészült, szerepét a legritkább esetben túlmisztifikáló szpíker, aki rendszeresen kommentál Bundesliga-meccseket az Eurosport2-n.

Haraszti vs Szathmári
Haraszti Ádám
Szathmári Attila
Poll Maker

Baumstark Tibor vs. Matuz Krisztián

motson kommentátor mcdeere

Baumstark újságíróként kezdte, azóta viszont az egyik legígéretesebben fejlődő kommentátor lett belőle - hogy hogyan, azt ebben a beszélgetésben meséli el részletesebben. Matuz időtlen idők óta képernyős, megjárt nagy eseményeket is, amióta pedig a Sport TV-nél dolgozik (emlékeim szerint 2004), jószerével hetente hallhatjuk focimeccset kommentálni. Mindketten a visszafogottabb, minimalistább szpíkerek közé tartoznak, kíváncsian várjuk, melyikük kerül ki győztesen a továbbjutás szempontjából létfontosságúnak tűnő összecsapásból.

Baumstark vs Matuz
Baumstark Tibor
Matuz Krisztián
Poll Maker

Méhes Gábor vs. Farkas Norbert

motson kommentátor mcdeere

Méhes Zümi hosszú évek óta az egyik leginkább alulértékelt kommentátor a szakmában. Hogy ennek mi az oka, az jó kérdés (talán keveset van effektív a képernyőn, így nem tudunk arcot társítani a hangjához), mert amúgy szinte tökéletes, amit csinál: hangulatot teremt, tájékoztat, lelkesedik, és egyiket sem viszi túlzásba annyira, hogy az zavaró legyen. Farkas Norbert főállásban a spanyol futball hangja idehaza, mellékállásban pedig féltucatnyi nyelven csinál interjúkat, utazik, beszélget, és olyan mélyen informál, ahogyan idehaza talán senki.

Méhes Gábor vs Farkas Norbert
Méhes Gábor
Farkas Norbert
free poll

Faragó Richard vs. Ifj. Knézy Jenő

motson kommentátor mcdeere

Faragó Richard korábban Hajdú B. István elválaszthatatlan társaként élt sokak szemében, ma már inkább az NFL hazai atyjaként rajongunk érte. Ettől függetlenül továbbra is kommentál igazi futballt is, kérdés, lelkesedik-e még annyira, mint a korábbi időkben. Knézy Jenő édesapja nyomdokain haladva sosem rejti véka alá a véleményét, amivel néha telibe trafál, néha kevésbé. A felkészültségét sokan, sokszor megkérdőjelezték a kommentek között, kíváncsian várjuk, mire megy ebben a kutyakemény négyesben.

Faragó Richard vs ifj. Knézy Jenő
Faragó Richard
ifj. Knézy Jenő
Poll Maker

Fülöp László vs. Varga Ákos

motson kommentátor mcdeere

Fülöp László a mezőny rangidőse, nem csak korban, de rutinban is. Nagyjából a Sport TV indulása óta ontja magából a meccseket, hangja összenőtt az olasz focival, és bár korábban a lesekkel hadilábon állt, az ember még ezt is meg tudta neki bocsátani kellemes hangszínét hallgatva. Varga Ákos vele szemben az új hullám egyik legígéretesebb képviselője, és bár csak surranópályán került a mezőnybe, az ember egyáltalán nem érzi, hogy kilógna onnan.

Fülöp László vs Varga Ákos
Fülöp László
Varga Ákos
Poll Maker

Székely Dávid vs. Monoki Lehel

motson kommentátor mcdeere

A C-csoport mindjárt egy rangadóval indul. Székely Dávid az M4 friss arca, aki nem mellesleg mindjárt üdítően mutatkozott be a BL-meccsek alkalmával. Korábban évekig az Eurosportnál dolgozott, csendben, de nagyon magas színvonalon - hogy pontosan mit csinált, arról ebben az interjúban beszélt bővebben. Monoki Lehel vele ellentétben igazi kirakatfigura, évek óta a Premier League magyar arca, magazinműsort szerkeszt, műsorvezet, kommentál. Megosztó figura lehet, pedig kifejezetten élvezetesen képes tenni a dolgát, és attól sem reszket, hogy felvállalja a véleményét meccs közben.

Székely Dávid vs Monoki Lehel
Székely Dávid
Monoki Lehel
Poll Maker

Hajdú B. István vs. Egri Viktor

motson kommentátor mcdeere

A toronymagas esélyes mindjárt egy csoportrangadóval indít. Egri Viktor ugyan megosztó riporternek tűnhet, de felkészültsége és alázata nem tagadható, igaz, humora talán egy fokkal kevésbé fogyasztható, mint az első kiemelt Hajdú B. Istváné. Utóbbi a helyszíni közvetítések koronázatlan királya, nála jobban talán senki nem képes visszaadni egy meccs helyszíni hangulatát - igaz, ennek az az ára, hogy mára talán kicsit belefásult az off-tube közvetítésekbe. Szerintetek?

Hajdú B. István vs Egri Viktor
Hajdú B. István
Egri Viktor
Poll Maker

Gundel Takács Gábor vs. Somos Ákos

motson kommentátor mcdeere

Mindenki Gundija igazi jolly joker, komplex televíziós, egyben nagyon népszerű műsorvezető is, kérdés, eredeti szakmája, a kommentátorkodás megy-e még neki eléggé. A hangja kiváló, a felkészültségére sem lehet panasz, ellenben hardcore nézők hajlamosak észrevenni, hogy rengeteg feladata közben azért nem feltétlenül tud együtt élni a modern futball minden szívdobbanásával - holott a legutóbbi két futball vb döntőjét például ő közvetítette. Somos Ákos korábban az MTV egyik vezető sportos arca volt, jutott neki vb, Eb és BL is (Vajda Attila olimpiai aranya mellé), aztán kis időre eltűnt, hogy a Sport Klub nagyon alázatos és felkészült kommentátoraként térjen vissza. Ellene szólhat, hogy egy ideje megint nem hallható az éterben, és sokan hosszas szóvirágait sem értékelik.

Gundel Takács Gábor vs Somos Ákos
Gundel Takács Gábor
0%
undefined
Somos Ákos
0%
undefined
Poll Maker


Voksolni a poszt kilövésétől kezdődően 48 órán át lehet. Hajrá!