liverpool olsch bogdán newsee red lads ligakupa

Közel 120 magyar scouse, frenetikus hangulat, értékes nyereményjátékok, tombola, sok-sok sör, és egy meglepetés-üzenet. Liverpoolos meccsnézésen jártunk, beszámolunk. A kupadöntő, Vörös szemmel.

 

Vasárnap este a Wembley adott otthont a 2015/16-os Capital One Cup fináléjának, melyben a Liverpool és a Manchester City feszült egymásnak a naptári év első trófeájáért. A Vörösök legutóbb 4 éve pakolhattak be kupát a vitrinbe (akkor is ezt a Mikiegereset), így nem csoda, hogy a csapat szurkolói a hosszú ínséges évek alatt jócskán kiéheztek már egy újabb komoly (kupa)sikerre. A végső győzelem szaga a Stoke elődöntőbeli keserves búcsúztatása után egyre erősebben csapta meg a Vörösök orrát, az OLSCH (Liverpool Szurkolók Magyarországi Egyesülete) és a fővárosi Red Lads Hungary szurkolói csoport tagjai pedig álmodtak egy nagyot, és egy nagyszabású, országos szintű meccsnézést szerveztek a döntőre, hogy minél több hazai szimpatizánsnak emlékezetessé tegyék a találkozót.

liverpool olsch bogdán newsee red lads ligakupa

A fogadóbizottság

A kezdő sípszó előtt bő 4 órával már hatalmas volt a nyüzsgés az eseménynek otthont adó Sugárban, ahol a szervezők az általuk csak katlanként emlegetett különteremben csinosítgatták a dekorációt. Old school mezek, sálak, molinók és zászlók díszítették a falakat, a kivetítőn emlékezetes Pool meccsek jelenetei játszódtak le újra és újra, ami némi folyékony kenyér mellett ideális alapozásként szolgált a korán érkezőknek. A rendezvény kapui 15 órakor nyíltak meg a szurkolók előtt, akik az óriási érdeklődés miatt egy előregisztrációval válthatták meg katlanbeli tagságukat. Talán az esemény megálmodói sem gondolták volna, de végül közel 120 szurkolótársunk csekkolt be a rendezvényre, voltak gyerekek és nyugdíjasok, fiúk és lányok, volt, aki Zalaegerszegről vagy Pécsről, de bőven akadtak olyanok is, akik Debrecenből érkeztek.

liverpool olsch bogdán newsee red lads ligakupa

Tőlük messzebbről senki sem jött

A nagy létszám alapjaiban garantálta a remek hangulatot az estére. A mérkőzést megelőző vidám sztorizgatásokat, ismerkedéseket és poharazgatást 17 óra magasságában törte meg a szervezői mikrofon hangja, amikor is egy gyors menetrend-ismertetést követően az OLSCH, a Red Lads Hungary és a Scouse Debrecen képviselői pár gondolatban bemutatták az egybegyűlteknek csoportjaikat. Az esemény hivatalos megnyitása után már mindenki azt várta, mikor indul el a labda 90 perces útjára, ám mint a jó bűvész a kalapjából a newsee-t (bocs, már párszor megígértem, hogy nem lesz ilyen), a szervezők egy meglepetés videót húztak elő a tarsolyukból, melyet Bogdán Ádám küldött egyenesen nekünk, Liverpoolból, és amelyben jó szurkolást, és lehetőleg egy sikeres kupadöntőt kívánt. Eksztázis, de nincs idő felocsúdni, mert Michael Oliver jelzésére elstartol a várva várt finálé…

liverpool olsch bogdán newsee red lads ligakupa

Bogdán: "Remélem, a meccs után együtt örülünk, hogy legyőztük a Manchester City-t!"

A katlan magával ragadó hangulata az első perctől beszippantotta a szurkolókat, a terem hátsó részére orientálódó „standing KOP” pedig belekezdett a repertoárba. A víg dalolászást a csapat időnként gyengébb játéka sem törte meg, egy-egy rossz(nak vélt) játékvezetői döntés után pedig egy emberként fojtottuk volna meg egy kanál vízben a sporit, sűrű fuckoff-ok közepette. A szünetben gyors utántöltés és eszmecsere, vajon mi kellene ahhoz, hogy győzzünk, mindenki tudja az ellenszert, bízunk benne, Klopp is épp ezeket mondja Lucaséknak. Aztán alig kezdődik el a második félidő, Mignolet cimbalomból kap leventególt, de ez csak egy apró pillanatra töri a kedvünket, újra mindenki rázendít a rigmusokra. Naná, a korsók ürülésével egyenes arányban emelkedett a hangerő, Sterling két elbaltázott ziccerénél pedig enyhe túlzással úgy robbant fel a terem, mintha egyenlítettünk volna. Aztán amikor a meccs hajrájában egyenlítettünk, na, akkor fel is robbant! Az öröm és a felszabadult feszültség együttes ereje okozta ünneplés hosszú percekig tartott, ugrálva és egymást ölelgetve fogadtuk Coutinho gólját. Egál, mivel a hátralévő időben nem született gól, jöhet a ráadás…

liverpool olsch bogdán newsee red lads ligakupa

A poharak újabb gyors megtöltése után sokan azt számolgatták, a szezonban hányadik alkalommal játszunk már hosszabbítást, valóban, mintha direkt szeretnénk erre kihozni a ki-ki meccseket. A csapatok nyugisan kezdtek bele a 2x15 percbe, egy-egy nagy helyzetet azért mindkét kapu előtt feljegyezhettünk, előbb Mignolet védte parádésan Agüero kísérletét, majd Origi fejesét paskolta vissza a mezőnybe Caballero. A döntést nem sikerült meghozni, így nem maradt más, mint a finálék legkörömrágósabb eldöntési módja, a büntetőpárbaj.

liverpool olsch bogdán newsee red lads ligakupa

Valahogy nem aggódtunk. A Liverpool kupadöntőben még sosem maradt alul tizenegyesekkel, bár vasárnap este a 120 perc után nem ez az infó volt az, ami miatt viszonylag nyugodtak maradtunk. Egyszerűen éreztük, nem lehet kikapni. Mignolet olyan utat járt be a meccsen, ami azt vetítette előre, ő lesz a szétlövés királya, hiszen az első félidőben mutatott kapufás védése után magasról nagyon mélyre zuhant, ám szépen felépítve magát az ő hárításai kellettek ahhoz, hogy eddig a pontig eljussunk. Can hidegvérű panenkázása és a meccs alatt közellenséggé váló Fernandinho hibája után már a lélektani előny is a liverpooliaknál volt, ám ekkor valami megtört, előbb Lucas tizenegyesét védte bravúrral az argentin kapus, majd Coutinho és Lallana pocsék lövésénél is ugyanígy tett, így Mignolet hiába érezte meg mind a 4 alkalommal a sarkot, elmaradt a győzelem, a Manchester City hódította el a serleget.

liverpool olsch bogdán newsee red lads ligakupa

A körítésre sem lehetett panasz

Az este hátralévő részében sem maradtak program nélkül a résztvevők, hiszen a folytatásban került lebonyolításra két eredeti Liverpool mez kisorsolása, valamint a tombolasorsolás is, melynek fődíjaként egy, a következő bajnokság őszi idényére szóló mérkőzésjegy és membership talált gazdára.

A végső győzelem elmaradt, ennek ellenére végignézve a katlanban az arcokon, csupa büszke embert lehetett látni. Büszkék voltunk a csapatra, az ezüstéremre, egymásra. Az este végére beigazolódott, hogy nem 120 Liverpool szurkoló gyűlt össze ezen az estén a Sugárban, hanem egy nagy család. Ezen pedig nem változtat semmilyen eredmény… You'll Never Walk Alone!

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy valamennyi résztvevő nevében köszönetet mondjak a szervezőknek, az OLSCH vezetőségének és tagjainak, a Red Lads Hungary csapatának, és mindenkinek, aki egy picit is hozzájárult a rendezvény megszületéséhez. Úgyhogy, köszönjük!

(A helyszíni képekért köszönet az OLSCH-nak és a résztvevőknek)