Igen, jól látod, kedves olvasó, az a tervünk, hogy megcsináljuk neked Magyarország legmenőbb PL-blogját. Nem ámítunk senkit azzal, hogy szakértők vagyunk, nem ígérünk pártatlanságot, sőt azt sem fogjuk majd mondani, hogy a labda gömbölyű, és bármi megtörténhet, mert a meccs addig tart, amíg a bíró le nem fújja. Nem fogjuk tartalommal megtölteni a játékot, és nem leszünk szívbajosak, ha ki kell mondani valamiről, hogy szar, még akkor sem, ha az épp a te csapatod. Amit viszont cserébe ígérünk, az egy olyan fociblog, amilyenről mindig is álmodtál: színes-szagos, interaktív, érdekes, vitaindító, stílusos. És egyetlen egy dologról szól, a világ legjobb bajnokságáról.

 

Elgondolkodtál már azon, hogy miért nincs ma Magyarországon olyan sportoldal, amelyik megbízhatóan, hitelesen, szurkoló- és emberközeli módon követi a Premier League-t? Mi most igen. És arra jutottunk, hogy ha törik, ha szakad, megcsináljuk. Nem csak magunk miatt, értetek is. Mert megérdemlitek.

Első körben azt szerettük volna, hogy ezt a blogot kis hazánk legkomolyabb, legelhivatottabb fanjai írják. Olyanok, akiknek tényleg az angol foci a mindenük, és a létező összes infó a rendelkezésükre áll. Nem azért, mert ez a munkájuk, hanem azért, mert érdekli őket. Ezt a blogot hozzáértő, a sportot értő és érző, önálló, határozott véleménnyel rendelkező, elhivatott emberek szerkesztik majd. Szurkolók írnak majd szurkolóknak, pont azzal az érzéssel és értelemmel, ami bántóan hiányzik a mai magyar webkettőről.

Ha kíváncsi vagy a csapat tagjaira, és arra, hogyan találtak rá a világ legfaszább bajnokságára, akkor erre kereskedj.

És, hogy pontosan miből is fog állni a kínálat? Mindenből, ami Premier League. Humoros és halálkomoly vitaindítók, taktikai jellegű posztdoktori értekezések, és történelmi gyorstalpalók fognak váltakozni gyors egymásutánban. Minden topcsapat külön felelős(öke)t kap, akik csak úgy ontják majd magukból a jobbnál jobb kontentet a legvérmesebb szurkolók számára. Külön foglakozni szeretnénk az újoncokkal, szemlézzük majd az angol szaksajtó – nem, nem a Sun – legfaszább cikkeit, sőt, a ti kedvetekért akár még az alsóbb ligákba is alászállunk egy-két érdekesebb sztori erejéig. Körül fogjuk járni a liga gazdasági hátországát, kitérünk arra, hogyan lett a Premier League a világ egyik legkomolyabb és legértékesebb márkája, és megpróbáljuk azt is megmutatni, hogyan működik a mindent magába daráló marketinggépezet.

Folyamatosan gyűjtjük majd az átigazolási pletykákat, de nem ám úgy, mint az nso és a SportGéza – mi azt is mindig el fogjuk magyarázni, mennyi esély van egy-egy üzlet létrejöttére, és milyen tényezők befolyásolják pontosan a tárgyalások menetét. Rendszeresen megidézzük majd a múltat, elmerengünk hajdanánvolt zseniális játékosok pályafutásán, emlékezetes szezonokon, meccseken, gólokon. Facebook oldalunkon – ha még nem lájkoltad, akkor sipirc, most, azonnal – minden pénteken jelentkezik majd a Flashback Friday, amelyben a közel és régmúlt izgalmas, érdekes, vagy csak szimplán vicces angol vonatkozású mérkőzéseit keressük ki nektek az internet legeldugottabb zugaiból, egy-egy rövid kommentárral megspékelve.

Twitter-fiókunkban minden nap ezerrel pörög a móka, itt osztjuk meg az összes olyan vicces, érdekes, vagy felháborítóan nagyszerű infót, ami szembejött velünk az interneten.

Ami a beharangozókat és az összefoglalókat illeti, az a biztos, hogy semmi sem biztos. Ha lesz kedvünk – és főleg mondanivalónk -, akkor biztosan nem tartjuk majd magunkban, de az is tuti, hogy muszájból sohasem fogjuk koptatni a billentyűzetet. Kereng már pont elég izzadtságszagú szar az éterben ahhoz, hogy tudjuk, mi olyat sosem akarunk kiadni a kezeink közül, és titeket sem traktálnánk ilyesmivel a világért sem. Cserébe viszont szinte biztosan indul majd tippjáték, amelyben a blog szerzőivel és egymással is összemérhetitek majd a tudásotokat, remélhetőleg jóféle ajándékokért cserébe.

Ha olyan sok lesz a mondanivalónk, hogy ínhüvelygyulladás kockázata nélkül be sem lehet majd pötyögni az adminba, akkor inkább felveszünk egy podcastot, hogy recsegősre hallgassátok. És egyébként is, úgy általában semmi jónak nem leszünk az elrontói, szeretnénk, ha interaktív, működő közösség alakulna ki a posztjaink alatt, olyan, amelyik akár még ötleteket is tud adni arra vonatkozólag, hogy mit szeretne olvasni a hasábjainkon.

Mi is épp olyan szurkolók vagyunk, mint ti, úgyhogy eszünk ágában sincs gondolatrendőrséget játszani a kommentek között. Majdnem mindent szabad, hisz pontosan tudjuk, hogy futballról beszélni csak szenvedéllyel, néha csúnyán, esetenként a másik értelmi képességeit megkérdőjelezve lehet. Legyél szókimondó nyugodtan, mi is azok leszünk, de ne fröcsögj öncélúan, ne provokálj, és ne bélyegezz meg másokat. Ha így teszel, mi sem bántunk majd, és nyugodtan jöhetsz linkelni, megosztani, vitázni, kötekedni. Mi meghallgatunk, sőt értékeljük az igyekezeted.

Ha üzenni akarsz nekünk, vagy felvennéd velünk a kapcsolatot, akkor a legegyszerűbb dolgod a kommentek között lesz, ahol mindig cirkál majd egy-két szerző, ugrásra készen. Ha esetleg mégsem így lesz, akkor dobj egy mailt a premierleague.reblog@gmail.com címre, garantáltan olvasni fogjuk. Ammenyiben úgy érzed, hogy a mondandód szétfeszíti egy komment tartalmi kereteit, akkor kóstolj meg bennünket egy vendégposzttal egész nyugodtan, ne szégyellősködj.

Mi már alig várjuk, hogy kezdődjön. És ti?