manchester city liverpool klopp pellegrini definitely maybe

Mikor 2012 őszén a Borussia Dortmund ellátogatott az Eastlandsre, jó másfél órán keresztül a közönség 90%-a azt sem tudta, milyen rendezvényen van. Akaratlanul is átvette az anyázás szerepét az álmélkodás. Klopp csúcstermékének erődemonstrációját persze előre megírták a csillagok: Mancinit nem egy elvetemült progresszív edzőként jellemeznénk, és a hatást csak fokozta, hogy a City drukkerek saját bőrükön utoljára 1970 körül tapasztalhattak európai csúcsfocit, amikor még a labda is szögletes volt

 

3 évvel később ugyanezt átélhették némileg kedvezőtlenebb végeredménnyel (1-1 helyett 1-4), de teljesen azonos, megsemmisítő játékképpel. A dolog pikantériája, hogy közben Klopp házhoz (Premier League) jött, a City pedig azóta átesett egy komplett vérfrissítésen, már ami a felső sportvezetést illeti. Ironikus, hogy ha Európához közelebb azóta nem is kerültek, most már egy mezei bajnokin is visszaköszönt ez a BL-ben megszokott rémálom, az ún. modern foci.

Amennyire avantgárd és üdítő hatású volt látni azt a Dortmundot, legalább annyira demoralizáló most ezt a Klopphoz még csak éppen hozzászokó Liverpoolt. Érdekes lesz látni, hogyan indul innét tovább a két klub szezonja. Pellegrini mindenesetre eddig csak annyit bizonyított, hogy jobb ötlet híján képes a gondolkodásából feláldozni valamit a pragmatizmus oltárán, de a csapatszintű letámadástól valamiért annyira írtózik, hogy se pro, se kontra nem bírja elfogadtatni a játékosaival. Itt pedig most el lehet fantáziálni azon, hogy vajon a két edző miféle autoritással bírhat az öltözőben. Jobban mondva, mi az, amire még rávehető az egyik s másik brigád - mert addig oké, hogy ha a chilei kiadja ukázba a szép focit, az jobbára teljesül is, de aztán?

manchester city liverpool klopp pellegrini definitely maybe

Rövidke és semmitmondó megjegyzéseink után dicsekedjünk el az Arsenal (3-0 vs. Dinamo), Chelsea (0-4 Izraelben) duó BL eredményeivel, és azzal, hogy teljesen valós esélyekkel harcolhatják ki a legjobb 16-ot az utolsó fordulóban. 

Ma egy PSV elleni siker esetén a United is bebiztosítaná nyolcaddöntős részvételét, és csatlakozna a Cityhez, amely Juventusban vívja meg fontos csatáját a csoportelsőségért, ezzel - legalábbis ideiglenesen - elkerülendő az éves szinten megrendezett Barca elleni kiesést.