bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

Olyan gyorsan eltelt a január, hogy a sok preview, magazinos posztok meg Power Rankingek között nem jutott idő felpillantani billentyűzet meg a tévé mellől, és ránézni, ki és hova is került az átigazolási időszakban. Persze aki figyelemmel követte a Twitter-csatornánkat, az biztos nem lepődött meg azon, hogy van Aanholt a hétvégén már nem a vendégöltözőbe sétált be a Palace-Sunderlanden, vagy hogy az Inter védője, Ranocchia ezentúl Michael Dawsonnal fut versenyt a Hull City edzésein. Itt volt az idő hát, hogy levegyük újra a swag-oroszlánt a polcról, és megnézzük, melyik csapat hogyan erősített. Tovább után monstre-poszt az összes érkezővel és távozóval - valamint a szokásos értékelésekkel.

 

 

Chelsea
 

Nathan Ake (back from loan)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

Lac: Mindenki azt hangoztatta a Chelsea győzelmi szériájának közepén, hogy “szép-szép, de majd kipukkadnak mi lesz, ha a BL-ben is játszani kell majd és a két wingback kiesik ilyen-olyan okok miatt, vagy rotálni kell”. Nos, Conte választ adott a kérdésre, ráadásul olyat, ami a Chelsea akadémiáját és annak “termékeinek” a nagycsapatba történő beillesztését kritizálóknak is egy üzenet. Íme, a Kékek is tudnak kinevelni olyanokat még mindig, akiket később majd be lehet illeszteni. Loftus-Cheek, Chalobah és Aina után újabb londoni nevelés lesz tagja a keretnek, és lesz bevethető Cahill vagy Alonso helyén, ha úgy hozza a sors. Moses alternatívája pedig Michail Antonio lehet, a nyári ablakban. De az már egy másik történet… (A)

Manchester City


Gabriel Jesus (£27m)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac
Jött, látott, beilleszkedett.

stanleykubrick: A ManCitynek, ha másra nem, legalább a reményre szüksége van. Alapvetően nem hiszem, hogy a PL brazil játékosoknak lett kitalálva, de a játszós Jesus valamennyit törleszthet az árából az elkövetkezendő években. (B)

king_aranarth: a Spurs ellen lendületesen, gólratörően játszott a bajnokin, pofás 9 percet villantott bemutatkozásként. Az FA-kupa meccsen már 90-et volt a pályán, az első bajnokin ahol kezdő volt, gólt és gólpasszt szerzett, de nem lesz ez azért ilyen egyszerű diadalmenet. Sok brazil szupertehetség égett meg a #besztlígben. Más tempóban, más védelmek ellen játszottak, más fizikai terhelést kaptak. Nem mondom, hogy 5 szezon múlva aláír Kínába, de nagy csodát sem várok tőle. Apró kicsiket biztos mutat majd, de megváltani nem ő fogja Pep csapatát. (B)

newsee: Ígéretes rajt, lendületes foci, stílusához passzoló csapattársak. Hosszú távon mindenképp sokat várok a braziltól, akit ha nem nem szédít meg a csillogás, nagy erőssége lehet a Pep-féle Citynek. (B+)

Everton
 

Morgan Schneiderlin (£24m)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

psychocska: Őt egyszer már sikerült orálisan kielégítenem ezen a felületen, így megteszem újra. Ha arra használják, amire való, vissza fog térni korábbi formájához és ismét a bajnokság egyik legjobb középpályása lesz. Erre garancia lesz Koeman is, hibátlan igazolás az öregedő Barry helyére. (A+)

king_aranarth: a francia jó igazolás - feltéve, hogy a Southamptonban nyújtott teljesítményét akár csak nyomokban is meg tudja ismételni; akkor viszont igazán nagy erősítés lesz, különösen ha Ross Barkley tényleg dobbant. Az Everton Schneiderlinnel még kimozoghat a légüres térből - ráadásul abba az irányba, ahová egész évben tervezték és várták: a nagy hatos közelébe. (B+)

stanleykubrick: Óriási hiba volt a United csapatának egy ilyen kaliberű középpályástól megszabadulni. A vörös ördögök kényszerhelyzetbe hozták magukat a nyári átigazolási piacon a pálya közepére nézve. Koeman pedig nem hülye, pontosan tudja, hogyan kell majd használni Morgant. Remek igazolás és sokat fogják még ezt hibát bánni a United szurkolók a jövőben. (A-)

Ademola Lookman (£7.5m)

stanleykubrick: Komoly pénz egy fiatal játékosért, de megítélni csak 10 év múlva fogjuk tudni ezt az igazolást. Mindenesetre a kezdés több, mint biztató volt. (B)

West Bromwich Albion
 

Jake Livermore (£10m)

king_aranarth: valaha régen még a Spursnél tartották reménységnek - na nem akkorának, hogy ne adják kölcsön a Crewe-tól Peterboroughig szinte bárhová, - de a Hullnál lett stabil PL játékos, aki 126 meccset húzott le tigrisbőrben. Szinte észrevétlenül. Megbízható játékos, mert egy kis csapatban az elfogadható szint alatt nem teljesít, de felette sem nagyon. Hogy Pulis 10 millió fontot fizessen érte? (C)

Mark29: Azt, hogy az árak mennyire elszabadultak, mi sem bizonyítja jobban, hogy Livermore ennyiért kelt el. A Hull vezetői helyében én 6-8 millió fontért is azonnal elengedtem volna. Igaz, hogy csak 27 éves, ráadásul angol is, de nem gondolnám, hogy csodát kellene várni tőle. Viszont jól ellesz a WBA középpályáján, és nem kell jövőre a Champoban darálnia. Neki, és a Hullnak ez A, a West Bromnak akkor lenne az, ha kicsit olcsóbban szerezték volna meg. (B)


West Ham United
 

Jose Fonte (£8m)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac
Fonténak máris volt oka az örömre új csapatában, ráadásul pont a volt csapata ellen

stanleykubrick: A West Ham United jót fogott a rutinos hátvéddel, igaz 1-2 évnél több már feltétlenül a portugálban sincs, leginkább ez az, amiért ez egy igen rizikós igazolás, de nem vállalhatatlan áron. (B)

newsee: Őszintén meglepett, hogy miután az ubiszezon pletykái Fonte kapcsán a Spurs és a Liverpool érdeklődéséről szóltak (Lovren még az instagramon is csábítgatta a portugált), ő mégis Bilic csapatában kötött ki. A WHU masszív, sokat megélt védővel gazdagodott, Fonte részéről viszont nem érzem előrelépésnek a váltást… (B-)

Mark29: Az ára egyedül a kora miatt tűnhet magasnak, egy 33 éves külföldi játékosért inkább a fele lenne reális. Viszont Fonte az elmúlt három évben egyszer 36, kétszer pedig 37 bajnokin játszott, azaz elég jól bírta a strapát. Gold és Sullivan nem csináltak rossz üzletet. (B)

Robert Snodgrass (£10.2m)

psychocska: Payet távozása kényszerhelyzetbe hozta a csapatot és ha már a Snodgrass mozdítható volt, logikus lépésnek tűnhet a leigazolása. Mostanában gyakran játszott 4-4-2-t a West Ham, Carroll és Antonio csatárpárossal, Lanzini-Feghouli duóval a széleken. Snodgrass valószínűleg utóbbi helyére pályázik, de mivel Bilic gyakran váltogatja a formációt, akár a csatár mögötti poszton is találhatja magát. Nekem ez inkább egy Big Sam-féle West Ham igazolásnak tűnik, de ettől még nyugodtan be is jöhet, sőt. (B)

Mark29: A skót szélső az eddig angliai állomáshelyein mindig helyt tudott állni. Egyre jobb csapatokba került, de sosem lógott ki lefelé. Sőt, a Leeds, a Norwich és a Hull színeiben is húzóemberként tartották számon. A West Ham egy kicsit nagyobb falat, ettől függetlenül ott is könnyen alapember lehet. Gyors, erős, jó a rúgótechnikája, jó vásárt csináltak vele. (A-) 


Swansea City


Jordan Ayew (undisclosed)

psychocska: A szélsőproblémákra szintén gyógyír lehet ‘Peléfia’ Ayew, aki szinte bármelyik támadó poszton bevethető. Akár csatárként is feltűnhet, bár szerintem inkább valamelyik szél lesz az övé. A tavalyi reménytelen Villában egyértelműen ő volt a legjobb, nem tűnik ez rossz húzásnak Clement-től. (B+)

Mark29: Az Ayew testvérek közül ő a kevésbé tehetséges, illetve pályán gyakran elgurul a gyógyszere. Ilyenkor durvul, vagy szimplán csak nem akar játszani. Tavaly láttuk, hogy a Villa mélyrepülését milyen nehezen viselte, márpedig tavasszal a Swansea meccsek hasonlóan stresszesek lesznek. Ennek ellenére egy-egy villanással fontos pontokat hozhat. (B)

Martin Olsson (£4.5m)

Mark29: Champo hátvéd a Champora készülő klubban? Nagyjából. Az Olsson ikrek elég régóta evickélnek a szigetországban, de igazán nagy célokért küzdő kluboknak nem tudtak a közelébe kerülni. Ha kiesik a Swansea, akkor jövére alapember lehet, ha bennmaradnak, akkor inkább csak tartalék. (C)

Tom Carroll (£4.5m)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

king_aranarth: Egy a tehetségét a nevelőklubjában bizonyítani igazán soha nem tudó, élcsapatban szó szerint és átvitt értelemben is könnyűnek találtatott középpályás egy kiesés ellen küzdő klubnál megtalálhatja a számításait. Hogy ő lesz a Hattyúk megmentője? Erősen kétlem, de a lehetőséget megkapja. Kölcsönösen jó üzlet lehet a Swansea-nak és Carrollnak is. Előbbi belekapaszkodik egy szalmaszálba, utóbbi pedig a PL kispadot/lelátót nem a Champora cseréli (egy ideig). Az ára pedig - különösen Livermore tizeséhez képest - baráti. (B)

Luciano Narsingh (£4m)

psychocska: Több poszton is bevethető támadó, jobb oldalon leginkább. A Swansea szélsői eddig összesen 2 gólt és 5 gólpasszt voltak képesek összekaparni a szezonban, úgyhogy teljesen érthető lépés, ha erre a posztra próbálnak találni valakit. Ezért a pénzért nem rossz fogás, bár én egyáltalán nem vagyok rajongója. (C)

Mark29: A szokásos “Eredivise-dilemma”. Hatalmas égés lesz a srác, vagy inkább remek vétel? Azt nézve, hogy Hollandiában az utóbbi három évben abszolút alapember volt a PSV-ben, és még csak 26 éves, az ára nagyon rendben volt. Főleg annak tükrében amennyiért mondjuk Wijnaldum, vagy Depay érkezett a PL-be. Nagy lesz rajta a nyomás a kiesés elől menekülő Swanseaben, és ha kiesnek, valószínűleg menekül majd Walesből. (C)

Hull City


Andrea Ranocchia (on loan from Inter)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

psychocska: Mivel Curtis Davies 2 hónapra megsérült, várható volt, hogy érkezik valaki a posztra. Az talán meglepő lehet, hogy a választás pont az egykor nagynevű olaszra esett. Maguire és Dawson a két igazi vetélytársa a kezdőcsapatba kerülésért, bár az Old Traffordon lejátszott bajnoki utolsó 20 perce akár azt is sugallhatja, hogy hamarosan mindhárman a kezdőben találják magukat egy 3 védős felállásban. Sok jót nem igazán lehetett olvasni mostanában Ranocchiáról és nyilván az sem véletlen, hogy egy kiesős elől menekülő PL csapatban találja magát januárban, de talán Silva tud majd vele mit kezdeni. (B)

king_aranarth: jó nagy versenyfutásokat rendeznek majd Dawsonnal edzésen… (B-)

Kamil Grosicki (£7m)

psychocska: Amint beilleszkedik, minden bizonnyal betonkezdő lesz, vele próbálják majd pótolni Snodgrasst. Az EB-n is kifejezetten jól mozgott, bármelyik szélen bevethető 48-szoros lengyel válogatott, egy Hull szintű csapatnak januárban kifejezetten nagy fogás. (A)

Markus Henriksen (£4.5m)

Lac: Az igazi erényei inkább egy a labdát többet birtokló csapatban jönnének ki, de még az is lehet, hogy Silva egy ilyenről álmodik a következő szezonban, miután most majd csodával határos módon benntartja a Tigriseket. Mivel a tavalyi szezont is a Hullnál töltötte már kölcsönben, zsákbamacska biztos nem lesz. (B)

Oumar Niasse (on loan from Everton)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

Lac: Az ember, akiért az Everton anno 13.5 millió fontot fizetett a Lokomotiv Moszkvának, és egy év alatt képtelen volt bevenni az ellenfelek kapuját, miután még a keretbe sem tudta beverekedni magát. Nem gondolom, hogy meg fogja váltani a világot, de Abel Hernandez és Adama Diomandé valamint az impotens Mbokani mögé jó lehet kölcsönben - ezt már Klopp is megtapasztalhatta. (B-)

Evandro (undisclosed)

Definitely Maybe: Marco Silva, miután feljutott a portugál élvonalba az Estorillal, Evandrot tette meg egyik igazolásává, ő pedig meghálálta a bizalmat - ezt bizonyítja, hogy mindkét közös szezonjuk Európa Liga kvalifikációt ért a kiscsapattal, na meg egy komolyabb szerződést (Sporting, illetve Porto). Kreativitására nagy szüksége lehet a Hullnak is, főleg Snodgrass kiesése után. (B+)

Omar Elabdellaoui (kölcsön)

Definitely Maybe: Norvég válogatott jobbhátvéd, talán járt is volna neki egy tizi az emlékezetes, ellenünk vívott pótselejtezőn. A sok védősérüléssel szenvedő Hull segítségére lehet, pláne amíg a hasonló nevű Elmohamady Egyiptom válogatottjával van. Egyébként pedig szintúgy feléleszti kapcsolatát a portugál mesterrel, hiszen az Olympiakostól jön. Nem ismeretlen neki a Bundesliga (Braunschweig), sőt Anglia sem - 16 éves korától kezdve 5 évig a Manchester City játékosa volt. (B-)

Lazar Markovic (kölcsön)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

psychocska: Nem gyenge lejtment a 2014-ben érte kifizetett 20 millió font után 3 évvel később kikötni a kiesés elől menekülő Hullnál. A Sportingnál nem nagyon kapott játéklehetőséget, nyilván ez vezérelte, amikor elfogadta ezt az ajánlatot, meg aztán liverpooli szempontból is jobban szem előtt lesz. Az edzőváltás jót tett a Hullnak, mintha végre lenne valami elképzelés is a csapat játékában, ha Silva-nak ő kellett, minden bizonnyal lesz vele terve. A tehetség adott, talán az utolsó lehetősége, hogy a legmagasabb szinten bizonyíthasson. (B)

newsee: Egyetértek psychocskával, alighanem ez Markovic utolsó sansza, hogy a PL-ben bizonyíthasson. Még mindig csak 22 éves, de túl éles kontrasztot jelentett neki a Benfica piros mezét a Liverpooléra cseréni, nem csoda, hogy azóta a Fenertől és a Sportingtól is visszakergették a Mersey partjára. Bár Klopp angol földön figyelheti, nem érzem úgy, hogy Markovicnak lesz jövője a Liverpoolnál, viszont egy jó teljesítménnyel (és akár a bent maradás kivívásával) beverekedheti magát valamelyik hozzá passzoló PL-klubba. (B)

Burnley


Joey Barton

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

stanleykubrick: A botrányhős visszatérésében nem lesz sok köszönet. Nem fogadnék nagy tétekben, hogy Barton jövőre még a Burnley csapatában vagy egyáltalán a PL környékén koptatja majd stoplisait. Szép remények, de mindhiába. (C)

king_aranarth: a Burnley visszaszerezte régi kibiztosított gránátját abban bízva, hogy az már felrobbant és nem veszélyes többé. Na persze... Barton a játéktudásával akár a csapat segítségére is lehetne, de simán romba is döntheti az egész klubot. Nem tudom, hány utolsó esélyt érdemel valaki? Barton azon túl, hogy egy jelenség, jó futballista is, de nem érzem olyan kilátástalannak sem a Burnley helyzetét, sem a játékát, hogy megérje kockáztatni az ideggyenge fenegyerek szerződtetésével. Egy kiadós botrány többet árthat az együttesnek, mint amennyi hasznot Barton hozhat a pályán. (C)

Mark29: Károgó kollégáimmal ellentétben én kimondottan pozitívumként élem meg Joey Barton visszatérését a Burnley-be. Nyilván ehhez az is hozzájárul, hogy a newcastle-i játéka óta kimondottan csípem ezt a vadbarmot. Egy ilyen kiscsapatban szerintem még 34 évesen is vezér tud lenni. Tavaly a purgatóriumban is alapember volt, és ebben a keretben az első osztályban is annyit fog játszani, amennyit csak fizikálisan bír . A Burnleyben töltött időszakában “balhé mentes” maradt, Sean Dyce-szal remekül megértették egymást. Botrányoktól mentes tavaszt jósolok neki, és komoly szerepet abban, hogy a Burnley a középmezőny alsó felében végez. (A)

Crystal Palace


Mamadou Sakho (on loan from Liverpool)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

newsee: Ha egy picivel több ész szorul a francia buksijába, talán még ma is a Liverpool alapemberének számítana. Olykor nevetséges mozgása mellett azért tehetségét is bizonyította már a PL-ben, kérdés, a bő fél év kihagyás mennyire látszik majd meg a teljesítményén. A Palace a kölcsönvétellel nem vállalt nagy rizikót, ha Big Sam kezei alatt visszanyeri formáját, nyáron akár végleg Londonba cuccolhat. (B)

Jeffrey Schlupp (£12.5m)

psychocska: Szélsővédő posztokon elég vékony volt a Palace, Big Sam rögtön ki is szórt rá 25+ millió fontot. Schlupp ugyan tud játszani előrébb is, de a mester első nyilatkozata alapján vele is inkább védőként számolnak. (B)

Mark29: Az izomember a Leicester City-ben megbízhatóan kéznél volt az utóbbi években. A címvédő a tavaly szezonban is 24 bajnokin bevetette, de azért a legerősebb összeállításban nem biztos, hogy ott szerepelt a neve. A jelenlegi szezonban viszont összesen négy bajnokin kapott szerepet, valamiért már nem kell Ranierinek. Jó felépítésű, több poszton is bevethető és csak 24 éves. Jó vétel. (B)

Patrick van Aanholt (£14m)

stanleykubrick: Komoly pofára esés lenne a Palace kiesése, így meg kell próbálni futballistára emlékeztető játékosokat igazolni, de van Aanholt sem a világ sem feltétlen fogja megváltani a világot, ugyanakkor a bennmaradás összehozásában segíthet. (B-)

psychocska: A liga egyik leggólerősebb védőjét sikerült elhozni, aki azért a Sunderlandnél sokkal jobb csapatban is meg fogja állni a helyét. A védekezéshez kevésbé ért, de ezt talán fogja tudni kompenzálni a másik kapunál. Nekem egy ideje nagy kedvencem (főleg fantasyban), szerintem jót húzott vele a mágus. (A)

king_aranarth: a kiesés ellen vívott harcban a Palace hatalmasat lépett előre. Épp annyival erősödött ő maga, mint amennyivel gyengült az egyik közvetlen riválisa. Egy jó játékosnyival, nem túl drágán. (B-)

Leicester City


Wilfred Ndidi (£15m)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

psychocska: Egyelőre nem úgy tűnik, hogy Mendy-vel sikerült pótolni Kantét, úgyhogy újabb próbálkozás következik egy újabb hasonló típusú játékossal. A hírek szerint Kantéhoz hasonlóan 7 tüdővel rendelkezik, főként védekezésben hasznos. A hosszú passzai nagyon rendben vannak és távoli lövésekkel is igen veszélyes tud lenni. Előrejátékban vannak hiányosságai, de a Leicesternek egyelőre inkább stabilitásra lenne szüksége a középpályán, amit a jónevű Ndidi hozhat el hosszú távon. (B)

Middlesborough


Adlene Guedioura (£4m)

Lac: Csöbörből vödörbe, Watfordból Middlesborough-ba. Egy-másfél szezonra jó lesz négymillió fontért, de tucatjátékosnál nem több az algériai. (C)

Rudy Gestede (undisclosed)

psychocska: A fejelőgép Gestede valószínűleg cserénél több nem lesz Negredo mögött, meccsek közben B tervként talán használható lesz valamire. (C)

Patrick Bamford (£10m)

Lac: A még mindig csak 23 éves támadó visszatérhet korábbi sikerei helyszínére, az egyik kedvenc menedzsere szárnyai alá. Anno 44 meccsen 19 gólig jutott a Boronál a másodosztályban, ahol még a szezon legjobbjának is megválasztották. Akkor sokan úgy érezték, eljöhet az ideje a Chelsea-ben is, ez azonban Costa és Batshuayi, valamint egy rakás sikertelen kölcsönjáték után már elképzelhetetlen. Így viszont mindenki jól járt: Bamford játszani fog, a Chelsea pénzt kapott érte, a Boronak meg végre van egy normális embere Negredo cseréjének, centerbe. (B+)

Stoke City
 

Saido Berahino (£15m)

king_aranarth: ha a pletykáknak hinni lehet, akkor nyáron nagyobb csapatoknak nem adták 30 milláért. A Stoke dörzsölheti a markát, ha Berahino egészségesen olyan lesz, mint korábban. (B-)

psychocska: #freeberahino. (B-)

Sunderland


Joleon Lescott

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

stanleykubrick: "Moyes összekapargat mindenkit a bennmaradásért 1.0" Öregedő feleségecskét, még öregedőbbre. Ez a Sunderland receptje. Nincs az a momentum, amire azt mondaná az ember, hogy látja értelmét már a fekete macskáknál. Lescott pedig olyan gyorsan cserélget csapatot, mint mások az alsógatyájukat, ráadásul most hosszabb kihagyást követően tér vissza. Ennek nem lesz jó vége. (D)

king_aranarth: szerencsétlen Lescott a Villa után a Sunderlanddel is kiesik, mondjuk közben meg turistáskodott egyet Athénban. Valaki elárulja, hogy mi Moyes terve a bentmaradáshoz? (D)

Darron Gibson

stanleykubrick: "Moyes összekapargat mindenkit a bennmaradásért 2.0" Gibson 29 éves kora ellenére teljesen játékon kívül van, nehezen hiszi az ember, hogy ennyi választása marad, mint elmenni egy jó eséllyel kieső csapatba. Semmi jót nem várhatunk itt sem. (C)

Bryan Oviedo

psychocska: Ezekhez a nevekhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha esetleg megtörténik a lehetetlen és kiesik a Sunderland, egy első osztályú kukáscéget még mindig be lehetne röffenteni Moyes vezetésével.

Watford
 

Tom Cleverley (on loan from Everton)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

stanleykubrick: A valaha komolynak hitt angol tehetség végleg elindult egy olyan úton, ahonnan már csak lefelé vezet majd az ösvény, ugyanakkor a rapszodikus Watford olykor profitálhat is a srác teljesítményeiből, de a magam részéről én itt sem sok jót jósolok. (C)

Mauro Zarate (£2.4m)

Lac: Nem nagyon akartam kifakadni, de akkor itt most megteszem: az ilyen dealektől szar az angol utánpótlás. Egy tucatcsatár érkezik egy halom további tucatjátékos közé, pénzért, ahelyett, hogy beraknának valakit helyette az ifiből a keretbe. Arra a pár tíz percre egy fiatal is pont elszaladgálna egy kieséstől nem veszélyeztetett, de a Top8-ra teljesen esélytelen Watfordban... (F)

M’Baye Niang (on loan + buying option)

psychocska: Az olasz kapcsolat továbbra is működik. Ha a két legeredményesebb góllövőd január végén 5-5 góllal áll, nyilván nem állsz túl jól támadókkal. Zarate és Niang is ezt a problémát lesz hivatott megoldani. Zaratét láttuk már eleget, valószínűleg keveseket hoz lázba, ellenben Niang kifejezetten izgalmas opció lehet egy 3-4-3-mas felállásban, ahol Deeney lesz a torony, Niang túloldalán pedig a jónevű Success próbál minél sikeresebb lenni. (B+)

Southampton
 

Manolo Gabbiadini (£17.1m)

bolhapiac átigazolások premier league besztlíg stanleykubrick Mark29 king_aranarth psychocska Definitely Maybe newsee Lac

psychocska: Austin hónapokra nincs, a Soton pedig a Gaston Ramirez bukta után sem volt szívbajos ismét nagy lóvét adni egy Olaszországból érkező támadóért. Kifejezetten jól fejel, képes egyedül is megtartani a bogyót és a labda nélküli mozgásokat is érzi. Puel tudja mit akar, úgyhogy bár szkeptikus vagyok a Serie A-ból érkező játékosokkal szemben, itt valamiért jót sejtek. Bár teszem hozzá, nekem a Gaston Ramirez igazolás is tetszett annak idején, úgyhogy ez sokat nem jelent. (B-)

newsee: Azok után, hogy a Napolinál Milik sérülése után sem jött el az áttörés számára, nem sok jót jósolok neki a PL-ben. Bár Puel okos igazolásai nem merik azt mondatni velem, hogy nagy flop lesz, de nem őt tartom a Soton megmentőjének. (C+)

Ők voltak tehát a 2017-es téli átigazolási szezon érkezői a Premier League-ben. A swag-oroszlán most újra nyugovóra tér, de júniusban ismét újra segítségünkre lesz, hogy heti-kétheti rendszerességgel segítsünk nektek eligazodni az átigazolások útvesztőjében. A poszthoz az árakat psychocska szállította, ha valami nem stimmel, nála lehet reklamálni. A szerkesztését Lac vállalta magára, stilisztikáért őt tessék megszólítani. A képeket angol lapok internetes kiadásaiban találtuk, úgy mint többek között a The Guardian, Daily Star, Telegraph, de segítségünkre voltak a csapatok hivatalos oldalai és maga a Google is.