Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
  
 

A számok bűvöletében


0



Van, akit az őrületbe lehet vele kergetni, de akad olyan is, aki rajong a labdarúgók hátán szereplő furcsa számokért. Elmúltak már azok az idők, amikor a játékosok 1-11-ig feliratozott mezekben szaladtak ki a pályára, pedig íratlan szabály volt, hogy melyik poszthoz melyik szám dukál. Ennek európai hagyománya, mint oly sok minden a labdarúgás világában, Angliából származik. Nem is keveset, majdnem 90 évet kell visszautaznunk ehhez az időben, hiszen még csak 1928-at írtunk, amikor az Arsenal és a Chelsea csapata elsőként mezszámot biggyesztett a játékosok hátára a The Wednesday (későbbi Sheffield Wednesday) és a Swansea Town elleni meccsek alkalmával. Naná, a kapus volt az egyes, kettesben szaladgált a jobb bekk, hármasban a bal bunkó, és így tovább, lerágott csont…

Az Arsenal úttörői, egyenesen 1928-ból

Tovább

Ez az igazi Mennyei!


0



Végre eljött a pillanat, már látjuk a stadionok fényeit az alagút végén, és csak hármat kell aludni, hogy hallhassuk a bíró sípjának fülbemászó dallamát az Old Traffordon. Nyugi, nem csak a ti tenyeretek izzad, hanem a miénk is, úgyhogy nem bírtuk ki, hogy ne tegyünk fel magunknak néhány érdekes kérdést a szezon alakulásával kapcsolatosan. Jöjjenek a válaszok!

Tovább

Élőben scoutolni a West Hamet, felbecsülhetetlen


0



Akárhogyan csűrjük-csavarjuk, meccset nézni élőben az igazi. Látni a pályát, érezni a hangulatot, elbambulni a túloldalt álló partjelzőt figyelve, mind olyan luxus, amit a karosszékben hátradőlve nem engedhetünk meg magunknak. Hát, még, ha egy hamsítatlan angol stadionba nyerhetünk bebocsátást, mint legújabb vendégszerzőnk, Ricardo, aki volt olyan kedves, és elküldte nekünk élménybeszámolóját. Tovább után részletek egy jóféle West Ham-scoutolásról, de vigyázat, össze fog futni a nyál a szátokban.

Tovább

A professzor visszavág


0



Az évek során szentimentális professzorból kedvtelésszerűen megsorozható box-zsákká alakuló Arséne Wenger újabban határozottan a felépülés jeleit mutatja. Már a tavasszal is igen pofás volt az Arsenalja - 2015-ben a legtöbb pontot, és legkevesebb kapott gólt szedték össze a ligában -, de az igazi előrelépést a csapat rangadókon mutatott játékán lehetett lemérni. Ennek a jellemfejlődésnek a legújabb állomása lett a hagyományosan semmitmondó Community Shield, amiből következtetéseket ugyan nehéz levonni, de végre megadhatjuk az öreg franciának, ami jár neki. Hajtás után újra jön a Pass&Move, határozottan feltételes módú jóslatokkal.

Tovább

Bolhapiaci összesítő, vol. 4


0



Nemrég véget ért a Community Shield, Wenger először győzte le pályafutása során Mourinho csapatát. Elemzést a meccsről nem, de a heti átigazolási összefoglalónkat megkapjátok meccs utáni levezető olvasásnak. Ezen a héten rengeteg illegális bevándorló új játékos érkezett a ligába, míg távozó alig akadt. Volt olyan csapat, aki 4 játékossal is erősített, és volt két kölcsönszerződés is. Ami még érdekes, hogy a "nagyok" inkább a távozókkal villogtak, míg a "kicsik" az érkezőkkel. Remélem kellően felcsigáztalak, lássunk is neki!

Tovább

Vasárnapi CS-party


0



Sosem voltam nagy kocka. Amikor leültem a gép elé játszani, akkor is inkább a sportos vagy a stratégiai játékok érdekeltek, úgy, mint a FIFA, az NBA, az NHL, vagy a másik oldalon az Age of Empires. De ha haverjaim beindultak és áthívtak egy lan-partira, én sem tudtam megállni, hogy ne üljek be valamelyikük gépén egy-egy kör csére, azaz Counter Strike-ra. Hogy, hogy jön ez a hétvégi Chelsea-Arsenalhoz? Lapozz, és kiderül!

Tovább

Sir Bobby Robson – minden angol edzője


0



"Mi is egy futball klub tulajdonképpen? Nem az épületek vagy az igazgatóság, vagy azok az emberek, akiknek fizetnek, hogy képviseljék. Nem a TV-szerződések, záradékok, marketing részlegek vagy a vezetőség. A zaj az, a szenvedély, az érzés, hogy a városod büszkeségéhez tartozol.

Egy kisfiú az, aki legelső alkalommal mászik fel a stadion lépcsőin, megragadja az apja kezét, és ahogy a megszentelt gyep elterül alatta, tátott szájjal, - anélkül, hogy bármit is csinálna - szerelembe esik."

Sir Bobby Robson (1933-2009)

Mark29 Sir Bobby Robson Newcastle Premier League

Mark29 Sir Bobby Robson Newcastle Premier League

Holnap lesz hat éve, hogy elhunyt Sir Bobby Robson, a Fulham és a West Bromwich Albion egykori játékosa, a Fulham, az Ipswich Town, a PSV Eindhoven, a Sporting, a Porto, a Barcelona és a Newcastle egykori edzője, aki nyolc éven át vezette szövetségi kapitányként az angol válogatottat is. Az FA kupagyőztes, UEFA kupagyőztes, holland és portugál bajnok és kupagyőztes, a spanyol kupagyőztes és KEK győztes manager, akire szinte minden angol, és szinte minden futballszurkoló jó szívvel gondol. Az elmúlt években a világsajtóban és hazai sport médiában is jó néhány visszaemlékezés volt az életéről, a pályafutásáról, vagy éppen az általa életre hívott alapítvánnyal kapcsolatos eseményekről. A mai napig gyakran kerülneknek elő az angol sportműsorokban a vele kapcsolatos anekdoták, de téma volt pár éve második szobrának avatása is, ami az első, ipswichi után ezúttal a newcastle-i stadion mellett kapott helyet. Több alkalommal összegyűjtötték már az aforizmává vált nyilatkozatait is, melyek gyakran az újságíróknak adott válaszaiból születtek, amikor a sajtó támadásai ellen szinte fegyverként használta a klasszikus angol humort. "Úgy gondolom a mérkőzés első 90 perce lesz a legfontosabb." mondta például ezt a tipikus "hülye választ" a neki szegezett "hülye kérdésre". De ki is volt ez a mindig jókedvű öregúr, aki felkarolta José Mourinho-t, és hagyta azt is, hogy ott legyeskedjen körülötte a tinédzser Villas-Boas? Emlékezzünk Sir Bobby Robsonra.

Tovább

Újoncmustra: Watford FC


0



A Watford FC csapata eleddig mindössze kétszer tett látogatást a Premier League-ben, de 2000-ben és 2007-ben is azonnali kiesés követte a feljutást. Hogy hamradik nekifutásra is leverik-e a lécet a Darazsak, azt egyelőre nem tudni, de annyi biztos, hogy a legutóbbi két próbálkozás óta a körülmények - a tulajdonos Pozzo család megjelenése miatt - jelentősen megváltoztak. Hogy előnyükre-é, avagy sem, az hajtás után derül ki!

Tovább

Bolhapiaci összesítő, vol. 3


0



Ha vasárnap, akkor átigazolási összesítő a Britannián! Ez a hét egész csendes volt, főleg múlt héthez képest. Akadt olyan csapat, aki több játékost is szerződtetett, illetve olyan is, aki nagy halat fogott. Hogy kik ők, a folytatásban kiderül.

Tovább

Örülünk, Brendan?


0



Ez a poszt már vasárnap óta be volt hűtve, viszont csak néhány napja került pont egy hosszú huzavona végére. Immár hivatalos, hogy Christian Benteke lett a Liverpool legújabb nyári szerzeménye, egyes források szerint könnyen lehet, hogy egyben az utolsó is. A vörösök aktiválták a kivásárlási záradékot, ennek értelmében 32M fontért válthat klubot a benga belga. Vajon megvan az új kilences?

Tovább

Britannia

Fociblog a hideg, esős szerda esték hazájából, ahol még Messi sem mehetne biztosra. Szurkolóktól szurkolóknak, elsőkézből, szenvedéllyel.


Facebook

Twitter

Who are ya?

Weather

Table

Injuries

Pulis Button

Nyomd meg ha Pulis-Magic van!

Quality Papers