preview premier league leicester jóslatok vers

Csak azért nem mondjuk, hogy az Arsenal kibucskázik a bajnokesélyesek közül, mert eddig sem volt köztük, és ezen jottányit sem változtat majd a tény, hogy a Spurs újabb elszalasztott győzelme okán matematikailag még mindig lesz miben bizakodni Wengerék térfelén. Mármint a második helyet illetően, mert a Leicester újabb győzelmével végleg rátekeredik a célszalagra, és legalább olyan egyértelművé teszi a bajnoki címért folyó harc végkimenetelének esélyeit, mint a Pulis bandáját móresre tanító Manchester City a Wenger Trophy sorsát. Hajtás után bombabiztos tippek, és egy csipetnyi politikai humor, japán bonbonokba csomagolva.

 

West Ham - Arsenal 1-1 (szombat, 13:45) DigiSport 1

"Arzén, ki most már
nem mérgez, lesz-e köze
bajnoki címhez?"

Két üdvhadsereget játszó hobbicsapat megütése is elég volt ahhoz, hogy újra a bajnokesélyes nevetséges szerepében tetszeleghessen az Arsenal, kár, hogy ezen a héten a West Ham személyében előbújik odújából az Igazság, és végleg pontot tesz a vitás ügyek mondatának végére. Bilic csapata már az őszi odavágon is megcsinálta Wengeréket, a helyzet most annyiban más, hogy a meccset abban az Upton Parkban rendezik, ahonnan eddig összesen két csapat távozott győztesen a szezonban. A WHU ráadásul apróvadból végleg óriásfingató Robin Hooddá változott közben, így tényleg csak az a kérdés a meccsel kapcsolatban, hogy jók lesznek-e egy pontra a Wenger-bébik. Szerintünk igen.

preview premier league leicester jóslatok vers

Aston Villa-Bournemouth 1-3 (szombat, 16:00)

Birminghamben fire sale van, nulla százalékos THM mellett vihető minden, ami mozog, kivéve a Dubajból hazaintegető Gaby Agbonlahort, akit legszívesebben rabláncon hurcolnának magukkal a szurkolók a Championship bűzlő mocsarába. Valahol mélyen azért sajnáljuk a Villát, mert egy dolog az évek óta fertelmesen izzadságszagú játék, és egy másik az a kilátástalan vergődés, amit a Chelsea ellen megvillantottak, de tény, hogy utóbbival ezen a szinten semmi keresnivalójuk nincsen. Nem úgy a Bournemouth-nak, akik ezzel az idegenbeli győzelemmel átlépik a bűvös 40 pontos határt, és megváltják a jegyüket a Húsos Fazék következő kiírására is.

Crystal Palace-Norwich City 1-1 (szombat, 16:00)

A Palace úgy leolvadt tavasszal, mint pattanásos tini egy Sugarbird-orgián, ami nem feltétlenül lenne baj, ha mondjuk 42 pont állna a nevük mellett a tabellán, de 34-gyel ilyet játszani meglehetősen veszélyesnek tűnik. A faipari megmunkálókból verbuvált Norwich elvben tökéletes ellenfél lenne egy feltámadás megindításához, de ha abból indulunk ki, hogy a Kanárik három hete az összes kezükkel a mákdarálón csüngenek - tessék visszanézni a Newcastle ellen aratott győzelmüket -, akkor már látszik, hogy bőven nem lesz könnyű dolga Pardew csapatának. Ikszet orrontunk, ami olyan nagyon rossz egyébként senkinek nem lenne.

preview premier league leicester jóslatok vers

Southampton-Newcastle 2-0 (szombat, 16:00)

Csontrepesztő dolgoknak kellene megtörténnie ahhoz, hogy a röhejesbe hajlóan szerencsétlen Newcastle jövőre is a PL-ben szerepeljen, de attól tartunk, az álmok tekintélyes hányada már a Soton otthonában köddé fog válni. Nem arról van szó, hogy Koeman csapata verhetetlen lenne otthon - mondjuk ehhez pár arsenalos érzelmű olvtársnak biztosan lesznek építő meglátásai -, sokkal inkább újabb Benítez-égést szagolunk a levegőben. A nett és kisportolt Pincér valamiért se a 4-2-3-1, se Moussa Sissoko kezét nem hajlandó elengedni, és bár továbbra is töretlenül fejti a keresztrejtvényét a kispadon meccsek közben, így biztosan nem fog kijönni a vízszintes 11 betűvel körülírható BENTMARADÁS.

Swansea-Chelsea 0-0 (szombat, 16:00) DigiSport1

"Walesbe jön a Chelsea, el az útból!
Gomis újra előmászik, mint Samara a kútból."

A 15 meccse veretlen Chelsea nesztelen óriáshüllőként kúszik egyre feljebb a tabellán, de akárhonnan nézzük, nekik ez a meccs mindössze szükséges rossz a naptárban. A Swansea ellenben már csak illendőségből is kaparni fog egy kicsit a bentmaradásért, és mivel a londoniaknál a fél csapat (Zouma, Hazard, Rémy, Terry, Cahill) a kórházban sudokuzik, szerintünk egy ikszre jók is lesznek a nézhetetlenség határát alulról megkarcoló meccsen.

preview premier league leicester jóslatok vers

Watford-Everton 2-3 (szombat, 16:00)

A két csapat között az a különbség, hogy a Watford a szezon elején jó volt, az Everton pedig már akkor sem, tavasszal viszont kottára ugyanazt a fingfelhőt masszírozzák mind a két oldalon, hasonló eredménnyel. Az Everton legalább Lukaku gólkirályi reményeinek életben tartása érdekében erőlködhetne kicsit, ha már mindent az FA-kupa delejes ábrándjára tett fel az utóbbi hetekben - hiába, mert a Unitedet megpocsékoló West Ham meg sem áll majd a győzelemig -, a Watford viszont egyértelműen csak és kizárólag arra gyúr, hogy a Palace-t kiverve odaérjen az FA-döntőbe, szóval vélhetően ez a meccs sem hozza majd különösebben lázba. Akkor meg legalább már a gólok potyogjanak, nem?

Manchester City-West Bromwich Albion 2-0 (szombat, 18:30) DigiSport1

A City De Bruyne visszatérésével hirtelen elkezdett hasonlítani egy futballcsapatra, igaz, ez egy párizsi vendégjáték után három nappal még nem feltétlenül jogosít fel mindjárt egy bajnoki megnyerésére is. Nagy szerencse, hogy az isteni gondviselés a vészfékbe két kézzel kapaszkodó WBA-t sodorta Pellegriniék útjába, mert így faszipántos örömünneppé lehet majd varázsolni a meccset, ami egyébként kb. annyira lesz szórakoztató, mintha Palkovics László államtitkár urat kérnék fel zsűrielnöknek a Kazinczyról elnevezett szépkiejtési versenyen.

preview premier league leicester jóslatok vers

Sunderland-Leicester 0-2 (vasárnap, 14:30) DigiSport1

"Big Sam tudja, hogy minden pont számít,
Ranieri viszont egynullákkal kábít."

Ha onnan közelítünk, hogy a Sunderland négy meccse veretlen a ligában, akkor rossz nyomon járunk: egyrészt ugyanez a sorozat egyben négy meccses nyeretlenséget is jelent, másrészt olyan veretes ellenfeleknek nekifeszülve sikerült összehozni, mint a Crystal Palace, a Newcastle, vagy a West Brom. Ehhez képest a Leicester turbófokozatban sprintel a bajnoki cím felé (más olvasatban: lökik őket a játékvezetők), legutóbbi öt bajnokijukból négyet 1-0-ra nyertek, és most is csak azért rúgnak majd egyet grátiszba, nehogy valaki összekeverje őket Ferguson valamelyik Manchesterével. Nem tudjuk, ki hisz még abban, hogy innen el lehet balfaszkodni a bajnoki címet, de csapja magát gyorsan nyakon egy Szaknévsorral, 

Liverpool-Stoke 1-1 (vasárnap, 17:00)

A Pool csütörtökön csapágyasra hajtotta a biciklit a Dortmund ellen, szóval biztosan nem lesz a topon, pedig Kloppnak fontos lenne a győzelem, mert még mindig úgy kalkulál, hogy a két elmaradt meccs behúzásával oda lehet érni a BL-helyek környékére. Nincs igaza, és ez a Stoke ellen robban majd végleg az arcába, a Fazekasok ugyanis nem tudnak majd annyira beleszarni a meccsbe, hogy ne vigyenek el legalább egy pontot az Anfieldről.

preview premier league leicester jóslatok vers

Tottenham-Manchester United 1-1 (vasárnap, 17:00) DigiSport1

"Remeg a pad, ó,
Lajos szegény, kipicsáz
a jó Harry Kane."

Általában epét hányunk az értelmetlen statisztikától, de amikor az ember azt olvassa, hogy a United legutóbbi 33 egymás ellen vívott meccsükön csak kétszer kapott ki a Spurstől, azért mégis hajlamos eljátszani a gondolattal, miszerint ennyi szívás talán már nem lehet véletlen. Mert nem is az, a Tottenham zsigerileg van beoltva bénázással a United ellen,  - szevasz, Kyle! - és ebből a szempontból most pont teljesen mindegy, hogy egyébként a tabellán hány ponttal állnak előrébb a londoniak. Van Gaal amúgy is kifejezetten szeret a nagyokkal meccselni - a top 6 ellen senkinek nincs nála jobb mérlege Angliában -, most pedig egészen tisztességes formában is van a csapata, igaz, egy idegenbeli leolvadás így is bármikor benne van a pakliban, gondoljunk csak a WBA és a Sunderland elleni hangos perecelésekre. A Spurs matematikailag négy meccse veretlen, amúgy viszont pár hét leforgása alatt minden lehetséges kupát elbukott - a Dortmund elleni dupla égés különösen a Liverpool hétközi bravúrjának fényében ultra ciki -, és lassan már inkább hátrafelé kell tekintgetnie, nehogy ez a kis híján gyönyörűbe forduló szezon is a St. Totteringham Day megülésével érjen véget a székesfővárosban. Akkora iksz, hogy lelóg a szelvényről, na.

A tippjáték még mindig fut, a Zrt.-t megrengető okosságokat a szokott helyen kell bepötyögni, és most már azt is elárulhatjuk, hogy az első három helyezett spéci britanniás grafikával ellátott merchandising cuccokon fog osztozni.  A poszt szerzőjét tippeljétek meg ti, műhelytitokként annyit azért elárulunk, hogy a verses betétekért nem őt, hanem a közelgő Költészet Napjára a kelleténél jobban rápörgő kollégáit terheli a felelősség.