angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship első preview stanleykubrick Mark29 Premier League

A Premier League éppen aktuális fordulójának beharangozásakor általában rengeteg kérdés merül fel bennünk. Az egyik ilyen például az, hogy mi lesz majd a legnagyobb érdeklődésre számot tartó összecsapás? A kilencedik fordulóban ez viszont egyértelmű. A hét meccse a Chelsea - Manchester United lesz, amikor is José Mourinho ellenfélként tér vissza a Stamford Bridge-re. A hajtás után gondolatok mind a tíz meccsről, és egy speciális ajánlat vasárnapra. 

 

Bournemouth - Tottenham, szombat 13:30, Spíler TV

A Spurs előre felkötheti a gatyát Howe és csapata ellen. A hazaiak a múltkori kiütéses győzelem után alighanem duzzadnak az önbizalomtól, míg a Spurs kettős terhelése azért szépen lassan a gyakorlatban is kezd megmutatkozni. A Totteham együttesének pedig nem feltétlen jó a döntetlen egy ilyen mérkőzésen, ez az ütközet azonban nagyon errefelé tendál. Ráadásul sérültek terén messze a Spursnél lehetnek boldogtalanabbak, mert azon túl, hogy Kane nem játszhat, még Alderweireld sem és Rose pályára lépése is igen kérdőjeles, de azért Son-ra mindig biztosan lehet majd számítani. 1-1.

Burnley - Everton, szombat, 16:00

Az Everton visszatalál a fény útjára. A liverpooliak nem lehetnek szomorúak az elmúlt hetek eredményei után, de a kezdéshez képest kicsit megtorpant a csapat. A Burnley azonban igencsak a vergődés jeleit mutatja, ráadásul Gray még mindig a közösségi médián elkövetett obszcén és egyéb vállalhatatlan dolgai miatt bűnhődik. Nyernek a vendégek. 1-3.

Swansea -  Watford, szombat 16:00

Enyhén kapkodása szaga van a walesiek elképzeléseinek a szezonról. Hol van már az Európai kupaszereplés és Michu? A Watford is küzd nehézségekkel, viszont masszívabbnak tűnik, mint ahogyan a szezon elején tűnt a csapat. Gyenge mérkőzésen, megint győzedelmeskednek a darazsak. 0-1.

angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship első preview stanleykubrick Mark29 Premier League

Arsenal - Middlesbrough, szombat, 16:00, Spíler TV

Ha mi lennénk a sebokvili.com, akkor ez lenne a heti tuti! A meccs, amire feltehetitek a "hajót, a kaszinót és mindent, ami csak van".  Persze lehet, hogy Aitor Karanka kitalál valami eszméletlen taktikai húzást, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor mind hazai győzelmet tippelünk. A Boro az elmúlt öt bajnokiján egyetlen pontot szerzett, ezzel szemben az Arsenal tizenötöt. Plusz Wengerék szerdán gurítottak egy hatost a Ludogoretsnek is a BL-ben. A gépezet nem most fog megakadni. 3-0.

Hull City - Stoke City, szombat, 16:00

Amennyire simának tűnik az Arsenal győzelme a Boro felett, annyira háromesélyes a Stoke vendégjátéka a Hull otthonában. A Tigrisek az elmúlt öt meccsen négyszer zakóztak, legutóbb például 6-1-re égtek a Bournemouth ellen. A Stoke ezzel szemben az előző fordulóban szerezte meg az első győzelmét az idei szezonban, ráadásul egy - jelenleg - közvetlen rivális, a Sunderland volt az ellenfél. Az elmúlt heteket tekintve hasonló erők küzdelmére számítanánk, de mivel a Stoke City-től körülbelül a tizedik helyezést, a Hulltól meg a kiesést várjuk, ez bizony egy vendég győzelem lesz. 0-2.   

Leicester City - Crystal Palace, szombat, 16:00

A bajnok a bajnokik felét elvesztette, és csak a tizenharmadik helyen szerénykedik. A BL-ben viszont három forduló után száz százalékos, tehát elmondhatjuk, hogy Ranieri egyértelműen a nemzetközi porondra koncentrál. Végül is érhető. A tavalyi csodát megismételni képtelenség lett volna, ezért a BL-ben kell minnél tovább eljutni, hogy klub történelemkönyvének újabb lapjaira kerüljön fel a mostani keret neve. A Crystal Palace sincs nagy formában. Az elmúlt időszakban a kötelezőket (Boro, Stoke, Sunderland) ugyan tudták hozni, de az legutóbbi két meccsen az Everton-West Ham páros ellen már csak egy pontra futotta. Most, hogy a Rókák valószínűleg a 16 között vannak a BL-ben, azt várjuk, hogy egy kicsit koncentrálnak a bajnokságra is. 1-0.   

West Ham United - Sunderland, szombat 16:00

A Kalapácsosok öt ínséges forduló után tudtak nyerni a múlt héten a Crystal Palace ellen úgy, hogy az utolsó szűk negyedórát emberhátrányban játszották. Nagyon kellett az a győzelem Bilicéknek, legalább annyira, mint az, hogy most a Sunderland ellen játszanak. Ez a sorsolás ugyanis lehetőséget ad nekik az újabb járom pont megszerzésére. Moyes Fekete Macskái egyike annak a négy csapatnak (a másik három a Boro, a Hull és a Swansea), akik az elmúlt öt meccsen egyetlen pont megszerzésére voltak képesek, és mivel ők korábban sem tettek le sokat semmit az asztalra, csont utolsóként nézik a mezőny hátát. Nem most fogják megszerezni az első győzelmüket ebben a kiírásban. Moyes pakolászik, Big Sam felkészül? 2-1

angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship első preview stanleykubrick Mark29 Premier League

Liverpool - West Brom, szombat 18:30, Spíler TV

Nincs mese, kötelező a Pool számára ez a győzelem. Pulis megint olyan WBA-t hozott össze, aminek aligha kell tartania a kieséstől, viszont ilyen mérkőzéseken azért javarészt térdre kényszerül a Fletcher vezette vendégcsapat. Ráadásul Evans eltiltás miatt ki kell, hogy hagyja a mérkőzést. Reméljük a Liverpool ezúttal nem egy büntetővel nyer. 2-0.

angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship első preview stanleykubrick Mark29 Premier LeagueManchester City - Southampton, vasárnap, 14:30, Spíler TV (szakért: mc_deere)

A City hat hibátlan forduló után az elmúlt két meccsen csak egy pontot szerzett. Az Arsenal eközben nem hibázott, így Guardiolaék már csak gólkülönbséggel (egészen pontosan egyetlen huncut találattal) állnak a tabella élén. Ha mindez nem lenne elég, hétközben a Barcelona is csúnyán kicsontozta őket a Bajnokok Ligájában. Ráadásul ha az Arsenal hozza a kötelezőt szombaton, akkor a City már a második helyről kezdi meg a fordulót a Southampton ellen. Méghozzá egy olyan Southampton ellen, akik megint nem zuhantak annyira össze, ahogyan vártuk. Az elmúlt években a keret és a szakmai stáb is több, komoly változáson ment át. Egy csapatnyi alapember távozott, és Pochettino valamint Koeman személyében két olyan edzőt is elengedtek, akik ütőképes gárdát építettek. Harmadszor már nem fog sikerülni, nem sikerülhet, hallhattuk a nemzetközi sajtóból, és osztottuk is ezt a véleményt. Az új edző, Claude Puel utoljára (és először) 16 évvel ezelőtt ünnepelhetett bajnoki címet, még a Monaco kispadján. Azóta edzőként nagyjából csak az marad meg az utókornak, hogy ő volt az, aki a zsinórban hétszeres bajnok Lyonnal nem tudta behúzni a nyolcadikat. Koeman után tőle a szintentartás is túlzott elvárásnak tűnt, nemhogy a fejlődés. Ehhez képest viszont Dél-Angliában szépen helyt áll. Az idén nyáron - Wanyama és Mané személyében - két alapemberét ismét elveszítő Soton masszív középcsapat eddig, miközben az Európa Liga szereplést sem veszik félvállról. A City viszont magához tér, és nyer, 3-1.

A hét meccse

Chelsea - Manchester United, vasárnap, 17:00, Spíler TV

Persze, hogy a hét rangadója José visszatérése Londonba. Remek kezdés után a Manchester United és a Chelsea is összeesett, mint Karcsi a sarki kocsmában, 10 feles után. Azonban a Hull és a Leicester elleni kötelező sikerek a hazaiakat visszakalibrálták a látótávolságba. A United viszont nem tudta hozni a kötelezőt a Stoke ellen, ezzel elég tisztes távolból figyeli a listavezető Manchester City-Arsenal kettőst, így érthető, ha a szurkolók vérmérsékletüktől függően, különböző szinteken nem voltak boldogok a Liverpool elleni alibi döntetlen miatt. Mielőtt tovább bosszankodnának a United szurkolói, érdemes megjegyezni, hogy nem feltétlen fog sok változás beállni a United kezdőjében és filozófiájában a Stamford Bridge lelátói előtt sem. Talán Mourinho megpróbálkozik egy fokkal támadóbb kontrákat vezetni és mondjuk a szélsővédőket ezzel aktívabb játékra sürgeti majd. A hazaiaknál jó hír, hogy Diego Costa tényleg world class üzemmódba kapcsolt, ráadásul Pedro is nagyot játszott a múltkor, ugyanakkor Fabregas, Ivanovic, Oscar és Willian játéka sem 100%. Viszont biztosan számíthatunk a Kanté, Matic kettősre, akár Alonso fentebb tolt játékával egyetemben. Conte biztos alapokra helyezi majd a védekezést.

angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship első preview stanleykubrick Mark29 Premier League

A Vörös Ördögöket csak Smalling kisebb sérülése bosszanthatja, de ez már leginkább José sara, aki a Fener elleni mérkőzésen bedobta a kezdőbe az angolt, hiba volt. A Manchester United támadó felállása is érdekes lehet (jókora esély nyílik a Rashford, Ibrahimovic, Lingard hármas kezdetésére) mert Mourinho újra meghúzhatja akár Young kezdőbe állítását is. Mondanánk, hogy vaskos 0-0 lesz, de lesz majd, aki gólt talál a meccsen, így inkább egy kevésbé szórakoztató 1-1-et saccolunk. A döntetlen miatt persze senki nem lesz boldog, de arra jó lesz, hogy a nagyobb szurkolói háborgásokat megakadályozza. Conténak van talán valamivel több veszítenivalója: zsinórban a harmadik derbit elbukva könnyen kínos kérdésekkel találhatná magát szemben. Érdekes adalék, hogy a két mester mindössze egyetlen egyszer találkozott egymással - akkor José bombaerős Intere csak döntetlenre volt jó Conte Atalantájának otthonában. Most is ugyanezt várjuk, 1-1.

angol foci premier league besztlíg sport futball foci rúgd és fuss championship első preview stanleykubrick Mark29 Premier League

Így fest a Premier League kilencedik fordulójának programja, mi pedig vasánapra egy extra produkcióval készülünk Nektek. Ahogyan a Facebook oldalunkon már több alkalommal is reklámoztuk, a Super Sunday-re közös meccsnézést szerveztünk, amire az Első (1088 Budapest, Múzeum utca 5.)  biztosítja a helyszínt. Ez lesz a Big Samburgers and cold rainy beers with Britannia. Gyertek el holnap, és nézzük meg együtt a Manchester City - Southampton és a Chelsea - Manchester United összecsapásokat. Foci, hamburger, sör, tippjáték és kvíz, mindez a #besztlíg életérzés önkéntes aktivistáinak tolmácsolásában, az első Britanniás szerkesztő-olvasó találkozón. Gyertek el holnap az elsőre, az Elsőbe!

A beharangozó karaktereit ezúttal is stanleykubrick és Mark29 kalapálta össze, a képek pedig ismételten a Premier League, a klubok és Britannia Facebook oldaláról származnak. Tippek, fantasy, ahogy minden fordulóban, de ezt úgyis tudjátok.