Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
  
 

Közös Albion - A mágnestábla bűvöletében


0



Peet McDeere Beregi István Közös Albion podcast

A podcast februári adásában alaposan leporoltuk a mágnestáblát, és sorra vettük a Premier League aktuális taktikai trendjeit, de természetesen a besztlíg topedzői is górcső alá kerültek. A mikrofon mellett ezúttal Peet mellett blogunk főszerkesztője Kele János, valamint vendégként Beregi István szakíró, az MTK videós elemzője foglalt helyet.

Tovább

Közös Albion - A United-Pool elé


0



közös albion Manchester United Liverpool Vörös Fonat Beyonder Peet

Mi más is lehetett volna a témája következő podcastunknak, mint a közelgő Manchester United - Liverpool derbi. Ehavi adásunkban Szücsi, a Vörös Fonat Liverpool-érzelmű blog szerkesztője csatlakozott Beyonderhez és Peethez. Tovább után kiderül, ki mit vár a hétvége rangadójától, de szóba kerül még Poch szerepe a Spurs feljavulásában, valamint Guardiola döcögősebb decembere a Manchester City-vel. Hallgassátok, kommenteljétek!

Tovább

Miért nem tud védekezni Mesut Özil?


0



Arsenal Manchester City Everton Arséne Wenger Mesut Özil Premier League besztlíg Peet

Te is hallottad a sztorit, miszerint Mesut Özil nem tud védekezni, lusta, és nemtörődöm? És, elhitted? Ha igen, akkor gyorsan kattints, mert blogunk arsenalos mindenese, a díjnyertes Peet nyakába vette a kérdést, és a rá jellemző vitriolos tényszerűséggel világított rá a lényegi pontokra. Meg fogsz lepődni, mire jutott, de csak hajtás után.

Tovább

Aranyifjúból kivert kutya - II. rész


0



Arsenal Chelsea Arséne Wenger besztlíg Barcelona Cesc Fabregas Antonio Conte Pep Guardiola José Mourinho Peet

Miután a Cesc Fabregas életpályáját feldolgozó posztsorozatunk első részében megmutattuk hogyan lett a fiatal katalán játékosból az Arsenal meghatározó játékosa, a második fejezetben elmeséljük miként válhatott az Ágyúsok csapatkapitányává mielőtt hazatért Barcelonába, hogy végül egy angol bajnoki címmel a zsebében karrierje mélypontjára érjen a Chelseaben.

Tovább

Aranyifjúból kivert kutya - I. rész


0



-

Arsenal Cesc Fabregas Arsene Wenger Peet besztlíg

Cesc Fabregas a Premier League történetének egyik legjobb középpályása. Ifjú titánként robbant be az Arsenal kezdőcsapatába, majd évekkel később csapatkapitányként tért vissza Barcelonába, hogy aztán végül a Chelseanél végezze. A bámulatosan kreatív középpályás ugyan még csak 29 éves, de mostanra úgy tűnik eljutott karrierje mélypontjára. A kétrészes posztsorozatunkban megpróbálom bemutatni azt az utat, ami idáig elvezette a világ- és Európa-bajnok játékost.

Tovább

A pálya örökké alvó ördöge - Adrian Doherty tragikus élete


0



Adrian Doherty Manchester United Ryan Giggs Alex Ferguson PeetSokan úgy gondolják, a futball maga az élet. Ebben a kijelentésben persze rejlik némi költői túlzás, de az kétségtelen, hogy ez a sport kiválóan modellezi azt, amit nap, mint nap átélünk. A szürke és unalmas hétköznapokat, a felemelő pillanatokat, a váratlan örömöket, és sajnos a csalódásokat és tragédiákat is. Vannak azonban olyanok, akiknek túl kevés jutott a futballból, és túl kevés jutott az életből.

1999-ben a Manchester United bezsebelte az FA kupát, a bajnokságban az Arsenalt megelőzve elhódították a bajnoki címet, a Bajnokok Ligája döntőjében pedig drámai körülmények között a hosszabbításban fordították meg a meccset a Bayern München ellen. Egy évvel később a triplázást ugyan nem sikerült megismételni, de a bajnoki serleg ismét Manchester vörös felében kötött ki. Néhány héttel a bajnokavatás után Amszterdamban egy észak-ír fiatalember alig egy nappal a 27. születésnapja előtt a munkából hazafelé igyekezve beleesett egy csatornába, aminek következtében kómába esett, majd életét vesztette. Pedig ha a sors nem ennyire kegyetlen, akkor ez a fiatal férfi Giggs, Beckham és Scholes mellett ünnepelhette volna a United címeit.

Tovább

Akinek a vérében van a győzelem - a Conte-sztori, II. rész


0



besztlíg Antonio Conte Premier League Serie A Juventus Chelsea taktika Peet

Miután az elmúlt két hét folyamán részletesen bemutattuk a besztlígbe frissen belecsöppent Pep Guardiolát (itt és itt), úgy illik, hogy most a Chelsea élére szinten Premier League-újoncként kinevezett Antonio Conte eddigi karrierjét és edzői munkásságát is megismertessük veletek. A második részben az olasz mester edzői pályafutása, és filozófiája kerül terítékre.

Antonio Conte munkamorálja és hozzáállása már gyerekként is kiemelkedő volt. Az iskolában a tanárai mindig követendő példaként hivatkoztak rá, és még akkor is kiválóak voltak a tanulmányi eredményei, amikor már nagyon közel került a Lecce felnőtt csapatához. A kemény munka és a folyamatos tanulás a siker titka. Ezek nélkül az ember elveszett. Conte számára a lazítás nem megengedhető, mert az gyengeséghez vezet. Épp ezért már játékosként tudatosan készült az edzői karrierjére. Ugyanakkor tudta, hogy még ez sem vezet feltétlenül ahhoz, hogy sikeres edző lesz, és nem szabad mindent egy lapra feltenni. Miután Foggia egyetemén sporttudományokat tanult, egy rövid időt eltöltött a Siena csapatánál Luigi De Canio segítőjeként. "Adok magamnak néhány évet. Ha nem leszek sikeres, akkor legalább több időt tudok majd tölteni a családommal."

Conte 2006-ban kapta meg az első vezetőedzői megbízását az akkor a Serie B-ben szereplő Arezzonál, de a dolgok nem alakultak túl fényesen. Októberre a csapat kilenc lejátszott meccséből egyet sem tudott megnyerni, Contét pedig menesztették. Ennél világosabb jelzés nem is kellett a fiatal edzőnek, hogy bőven van még mit tanulnia.

Tovább

Közös Albion, E04 - Azért a pénz az úr


0



közös albion podcast pogba wenger guardiola Peet Mark29 Lac

Péntek délután összeültünk egy haveri sörözésre hárman, és ha már ott voltunk, fel is vettük a Közös Albion következő adását. Érintettük az összes topikot, ami egy angolfutball-fant a napokban hetekben a leginkább foglalkoztathatott, éppen ezért tovább után a terítéken a Pogba-transzfer, Wenger igazolásai, Guardiola és Hart kapcsolata, valamint a tévés közvetítések.

Tovább

Összeharangozó


0



britannia podcast közösalbion Peet Beyonder Mark29

A nagysikerű, első podcast után - melyet egyébként ide kattintva hallgathattok meg - máris jövünk az újabb résszel, melyben Beyonder, Peet és Mark29 röviden kitárgyalják a mögöttünk hagyott szezont és előretekintenek az előttünk állóra. Mire megy majd José az Old Traffordon? Hogyan passzol Xhaka az Arsenal filozofijába? Visszajuthat-e egyből a Newcastle a világ második legjobb bajnokságából? Tovább után minden kiderül!

Tovább

It's up for grabs now! 


0



Arsenal Liverpool George Graham Ian Rush Michael Thomas bajnoki cím Peet

"Esküszöm, hogy soha nem látnak majd ehhez hasonlót!" - ordította bele az éterbe Martin Tyler miután 2012-ben Sergio Agüero az utolsó pillanatokban nyerte meg a bajnokságot a Manchester Citynek. Valóban nehéz elképzelni, hogy sor kerül még valaha egy ennyire kiélezett és szoros bajnoki versenyfutásra, amelynek a kimeneteléről végül egyetlen gól dönt akkor, amikor már senki sem számít rá. Azonban tudjuk, hogy a futball néha produkál furcsaságokat, és valószínűleg 1989-ben is azt gondolták az emberek, hogy ahhoz foghatót még egyszer nem fognak látni. Lehet vitatkozni, hogy a Manchester City vagy az Arsenal nyerte meg drámaibb módon az angol bajnokságot, az mindenesetre tény, hogy 1989. május 26-án az egyik legelképesztőbb forgatókönyv lépett át a valóság színpadára az Anfield Roadon.

Tovább
«
12

Britannia

Fociblog a hideg, esős szerda esték hazájából, ahol még Messi sem mehetne biztosra. Szurkolóktól szurkolóknak, elsőkézből, szenvedéllyel.


Facebook

Twitter

Who are ya?

Weather

Table

Injuries

Pulis Button

Nyomd meg ha Pulis-Magic van!

Quality Papers